• Wedstrijd verslag 1-12-2018

    Zaterdag 1 december speelde MVV’58 JO19-1 thuis tegen Herovina JO19-1. Herovina stond onder MVV maar had beduidend minder wedstrijden gespeeld en het was dus belangrijk dat deze wedstrijd werd gewonnen om Herovina ook onder ons te houden.
    De wedstrijd begon matig van beide kanten, zonder al te veel kansen. Totdat Herovina uit een vrije trap plots de bal bij de tweede paal binnen kopte, toen de bal door de wind over de laatste linie werd gelift en niet meer te verdedigen was. Het was nu aan MVV om te reageren en dat deden ze kort voor rust toen Nils Bollen de keeper omspeelde en in een leeg doel binnenschoot. De wedstrijd kon weer beide kanten op. In de rust kwamen we tot de conclusie dat het veel beter moest om hier het verwachte resultaat te halen, de drie punten.
    De tweede helft kwam MVV veel sterker de kleedkamer uit en creëerde veel kansen. Het was dan ook geen verassing dat vlak na rust de bal voor de voeten van Nils viel die wederom in een leeg doel binnen kon schuiven. De opluchting was zichtbaar binnen het team en vanaf dat moment kon MVV vrijuit voetballen. Ze walsten over Herovina heen, die niet wisten waar ze het zoeken moesten. Jelle tekende kort na de 2-1 voor de 3-1 en de waarschijnlijke genadeklap, met een mooie uithaal met zijn verkeerde been. Daarna was ook Roel trefzeker, de mannen vanaf de bank maakte het verschil. MVV vond dit nog niet genoeg en ging rustig door met scoren. Nils scoorde met twee kopballen kort achter elkaar, dit betekende vier goals en reden voor Henny tot een publiekswissel. Maarten tekende vlak voor tijd voor het slotakkoord, na een fout achterin bij Herovina, en een eindstand van 7-1.