• SVS’65 geen probleem voor MVV’58

  Een week na de ruime winst op Kerkwijk, waarin MVV’58 niet eens zo heel best speelde, liet de ploeg uit Meteren tegen SVS’65 misschien wel het beste spel zien tot nu toe. Het bleef uiteindelijk maar bij 2-1, maar met de 3 punten op zak komt de top drie ineens weer duidelijk in zicht.

  Voorbereiding SVS’65
  Sommige mensen houden van de geur van vers gebrande koffie, een heerlijk croissantje en een bloemig luchtje op de naakte huid van een leuk meisje. Voor ons gaat er niets boven de geur van de lauwe €1 koffie in een wit plastic bekertje, een aangebrande tosti waarvan de gesmolten kaas is verweven met het servetje en de aromatische bierlucht van 14 ruftende gasten in kleedkamer 1. Het wekelijkse verwijt dat we van ons liefje krijgen dat we nooit luisteren wordt op een zaterdag ruimschoots gecompenseerd als we weer een en al oor met de mannen zijn. Bij elke ”Ik hou van je” die we zachtjes bij ons vriendinnetje influisteren denken we aan de captain. Bij elke “Ik mis je” denken we aan de kantineavondjes van MVV’58. Bij elke “Ik wil je” denken we aan het supertje saté van de barvrouw die eigenlijk teveel was voor de honger die we hadden. “Wat moet ik toch zonder jou” zeggen we emotioneel tegen onze scharrel terwijl een blauw-zwarte traan onze wangetjes bevochtigd. Elke zaterdag danken we de voetbalgoden dat we weer naar sportpark Achterveld mogen!

  Zonder het zaterdagse gehark in 4D lag ons voortuintje er mooier bij dan die van de buren. Dan was de gespreksstof met onze schoonmoeder diepgaander dan het verplichte “Hoe’st op werk? Best.” praatje. Laat dit nou net twee punten zijn op ons lijstje die ons aardig koud laten! Dolenthousiast als een nest labrador-pups leefden de MVV’58 mannen dan ook weer naar zaterdag toe waar SVS’65 uit Spijk op het programma stond. De Meterense ticketverkoper kwam bedrogen uit toen hij zijn post had ingenomen in zijn Ticketpoint aan de entree van de club. MVV’58 speelde weer een uitwedstrijd en met een spinnetje in de clubkas mocht de beste man zich dezelfde middag voor de tweede maal in twee weken gaan verantwoorden bij de penningmeester.

  Kansjes
  MVV’58 startte vandaag met een 5-3-2 opstelling. Of een 3-5-2, ‘het is allemaal net hoe je het ziet’ volgens de wijsheid van een aantal basisspelers. Met de backs Dave de Baar en Remco Knoop had MVV’58 aanvallend ingestelde spelers die de hele flanken moesten gaan bespelen. In de eerste minuut maakte SVS’65 gelijk kennis met de bazooka-ingooien van Menno van den Brink: een inworp werd vakkundig over de verdediger van Robin Jager gesmeten, die vervolgens zijn schot op doel bijna over de andere zijlijn zag belanden.

  Na 20 minuten had zomaar de 0-1 op het scorebord kunnen staan. Remco was mee opgekomen en met zijn schouder gaf hij het laatste zetje aan de bal, maar zijn goal werd (waarschijnlijk terecht) afgekeurd. MVV’58 combineerde er lekker op los zodat SVS’65 er weinig aan te pas kwam. Dit leverde twee kansen op van Bart Grandia in de 24e minuut die over werd geschoten en een puntertje van Robin na een mooie solo van Dominic Comerford werd in de handen van de keeper geschoten. SVS’65 kreeg haar eerste kansje na een half uur. Gelukkig voor keeper Rick van Ginkel werd het schot overgeschoten en bleef zijn nieuwe rode Elmo-pakje okseltjesfris voor de rest van de strijd.

  Head-first
  Zonder enige twijfel ging het moment van de wedstrijd, dag, week en maand naar Dico van Driel. Dico, normaal gesproken een solide verdediger met soms de sierlijkheid van een piepende oude deur, was vandaag op het middenveld neergezet. In de 37e minuut bracht Dico alle souplesse, soepelheid en verdedigerskwaliteiten die er in zijn lijfje zitten naar buiten in een heerlijke actie. Met de volledige focus op de SVS’65-speler die de bal aan de zijlijn in zijn bezit had stormde Dico op zijn doelwit af. De tijd leek te vertragen toen de uitvinder van het Nieuwe Tackelen het onmogelijke liet zien: zijn benen raakten als spaghettislierten in de knoop en head-first met zijn armen strak langs het lichaam denderde Dico naar de grond. De toeschouwers hielden hun adem in, maar Dico had ondertussen alles onder controle. De verbaasde SVS’65-middenvelder raakte de bal kwijt, het publiek stond op de banken en sloeg hun handen stuk op de boarding. Wat een actie! Met een blik in zijn ogen alsof hij 7 jaar vast had gezeten in Jumanji kwam Dico weer overeind en besefte hij dat hij het onmogelijke had gepresteerd. Hij is niet te koop trouwe lezers!

  Verdiende voorsprong
  SVS’65 schoot in de 39e minuut nog een bal over, maar ze moesten in de laatste 6 minuten alle zeilen bijzetten om niet op een grote achterstand te komen. Vanuit een corner kreeg Remco de bal er tot twee keer toe niet in en Morris van den Brink kopte een voorzet van Twan de Kock op de lat. Heel Spijk en Meteren schreeuwde om een omhaal toen de terugketsende bal perfect opsprong voor Remco, maar hij durfde het ondanks zijn gouden schoentjes niet aan. Het gouden leer kreeg uiteindelijk in 45e minuut toch een onsterfelijke status toen Remco een prachtige steekpass van Morris met links wist af te werken: 1-0.

  Rode kaart
  In de tweede helft werd SVS’65 nog verder teruggedrongen door het goede spel van de mannen uit Meteren. Robin zette in de 51e minuut twee man te kijk met een mooie solo en schoot helaas net over. Een minuut later knalde Morris hard op de keeper. Het werd er voor SVS’65 niet beter op toen een middenvelder in de 55e minuut met direct rood voor commentaar op de leiding kon gaan douchen. MVV’58 kwam in de 62e minuut op 2-0 uit een penalty. Voor de zoveelste keer kwam de uitstekende spelende Dave op over de flank. Zijn voorzet belande op de hand van een Spijkse verdediger binnen de eigen 16, zodat de scheids niets anders kon doen dan de bal op de stip leggen. Dit was kaasje voor Morris; met een snoeihard schot heeft de keeper de bal alleen langs zich heen horen suizen.

  Met twee vrije trappen was Morris dichtbij een verdubbeling van zijn aantal goals, maar beide ballen werden naast geschoten en voor de tweede keer werd een goal van Remco afgekeurd. De laatste tien minuten besloot MVV’58 de voorsprong te verdedigen maar dit liep nog bijna fout af. In de 88e kwam SVS’65 er nog gevaarlijk uit, maar de aansluitingstreffer kwam in de blessuretijd alsnog op het scorebord. Alle biedingen op eBay op de schoenen van Remco werden direct offline gehaald na zijn slippertje op een voorzet van Spijk. Spijkse aanvaller Stefan Engels maakte hier dankbaar gebruik van en schoot de bal schitterend achter Rick. Verder lieten de blauw-zwarte mannen het niet komen en de puntjes konden in de kofferbak worden ingeladen voor de terugreis naar Meteren!

  Volgende week
  Met zijn rode keeperpakje dacht Rick dat de Foute Party bij MVV’58 al in de middag was begonnen, maar het feest ’s barstte avonds pas echt los! Met drie punten in de knip kijken we al uit naar volgende week als we RKVSC uit Velddriel mogen ontvangen, een nieuwkomer in het zaterdagvoetbal. Tot dan!