• Participatie nieuws

  De ontwikkelingen op het gebied van participatie staan niet stil. Op deze plek willen we jullie op de hoogte houden over de stappen die we zetten naar een werkend participatiebeleid. Hierbij een overzicht:

 • Het onderwerp participatie heeft een prominentere plaats gekregen op de website. Vanaf heden is de informatie omtrent participatie niet meer onderdeel van het kopje ledeninfo, maar als zelfstandig onderdeel in het hoofdmenu. Dit vanwege de belangrijkheid van dit thema en daarmede de vindbaarheid en het gebruikersgemak.

  Tevens hebben we de participatiepagina ook verder gestructureerd. Waar voorheen alle participatie informatie op een grote pagina stond is dit nu opgesplitst in verschillende onderdelen:

  • participatie nieuws
  • participatietaken
  • participatieplanning
  • participatiebeleid

  In de afgelopen periode hebben we hard gewerkt om te komen tot een betere planning. Hoe? Door betere informatie over de leden:

  • Wie is spelend en niet spelend lid?
  • Wie doet wat binnen de club?
  • Wie moet worden vrijgesteld?
  • Wat zijn de ouder-kind relaties?
  • Wie voetbalt wanneer en is dit een thuis- of uitwedstrijd? Als je op zaterdag voetbalt, is het niet zo dat je niet hoeft te participeren. Leden die een thuiswedstrijd spelen zullen niet worden ingeroosterd op tijdblokken die 3 uur vóór en 3 uur na aanvang van de wedstrijd lopen. Voor uitwedstrijden wordt gerekend met 3 uur vóór en 4 uur na aanvang van de wedstrijd.

  Deze informatie hebben we nu samengebracht en gebruikt bij het invullen van de openstaande taken tot de winterstop. Afzeggingen die verband houden met bovenstaande punten zouden nauwelijks meer voor mogen komen. Overige redenen om niet te kunnen liggen dan veelal in de privésfeer. Wat te doen als je onverhoopt toch niet kunt? Of niet komt? Zie Vragen & Antwoorden.

  In december gaan we ook de planning tot einde seizoen vrijgeven. Sportlink heeft echter een maximale zichtbare horizon van 5 maanden. Als het zover is geven we een seintje en kun je jezelf weer inplannen voor de taken en tijden van je voorkeur. Halverwege december vullen we nog openstaande taken in vanuit de verbeterde ledeninformatie.

  Beste MVV-ers,

  Naar aanleiding van de verstuurde planning zijn er leden die mailen dat de indeling voor hun niet passend is. Reden is bijvoorbeeld dat ze al actief zijn binnen de club. Deze reacties zijn voor een deel terecht en we zullen deze ook verwerken.

  Er liggen diverse oorzaken aan deze indelingsperikelen ten grondslag. Graag delen we deze oorzaken met jullie en vragen we om begrip:

  - Wij werken met een systeem waarin we bij het plannen alleen de namen van de kinderen zien. We kunnen dus niet zien wie de ouders zijn, laat staan wat ze doen. Ook staan bepaalde ouders apart geregistreerd in het systeem en zijn wel degelijk vrijgesteld, maar is de koppeling er met de kinderen niet (altijd).
  - Een andere beperking is dat we bij het plannen ook niet kunnen zien of bondsleden nog actief (voetballend) zijn binnen de club.
  - Een aantal indelingen en benoemingen (waaronder Trainers, Coaches & Teamcoördinatoren) zijn nog niet bekend of volledig, laat staan verwerkt.
  - Het systeem kan leden maar voor één seizoen vrijstellen. Het doorzetten van vrijstellingen voor vaste commissieleden verloopt dus niet altijd goed en volledig.
  - In voorgaande mails (zie je inbox en/of de website) hebben we alle leden gevraagd om te reageren op een planning die gaat komen. Het niet reageren op deze mails is ook een oorzaak van een niet-passende indeling op een taak.
  - De gegevens van leden zijn niet altijd actueel en kloppend. Voor ruim 550 leden is het een toer om deze actueel en kloppend te houden. Je kunt je gegevens controleren in de voelbal.nl app.

  Ten slotte ben ik (David) nog niet lang lid van de club, waardoor ik simpelweg nog niet (goed genoeg) bekend ben met de mensen, processen en het systeem. Ik word actief ondersteund door Friso Luimes vanuit het bestuur en een aantal andere leden. Echter, zij weten ook niet alles en kunnen daarbij niet alles zien wat ik doen. Het is dus onvermijdelijk dat er dingen niet goed gaan.

  Als jullie ons blijven voorzien van goede informatie over gegevens, je rol en bijdrage aan de club, dan gaan wij dat - voor zover het systeem en het beleid dat toelaat - verwerken. Door de periode in het jaar kan het soms even duren voordat we reageren. Weet ook dat we parallel aan Sportlink / Voetbal.nl app actief werken naar een beter en passend systeem waarin de genoemde onvolkomenheden grotendeels verleden tijd zijn.

  Op de participatiepagina van de website (Participatiebeleid | M.V.V.'58) houden we een overzicht van bij van alle actuele ontwikkelingen, (on)mogelijkheden, verstuurde mails, vragen & antwoorden en leggen we het beleid en de werkwijze uit.

  Het goede nieuws is dat we met deze werkwijze alle openstaande participatietaken ingevuld krijgen. Vele handen maken immers licht werk!

  We rekenen op jullie medewerking, geduld en begrip. Dank daarvoor!

  Sportieve groet,
  David Visscher, Participatiecommissie
  Friso Luimes, Bestuur

  Beste Berry,

  Je bent ingedeeld voor een taak vanuit de participatieplanning van 2021-2022. Zie de tabel onderaan deze mail.

  Voor de kantinedienst zien we je graag 10 minuten van te voren komen. Mocht je onverhoopt niet kunnen, dan verzoeken we je om zelf voor vervanging te zorgen.

  Belangrijke achtergrondinformatie:
  - We hebben zoveel als mogelijk rekening gehouden met de ingestuurde voorkeuren. Leden waarvan we geen reactie hebben gehad hebben we random ingepland.
  - De indeling kun je ook terugvinden in de voetbal.nl app
  - Alle ins & outs, aangevuld met de reeds verstuurde communicatie over participatie en de planning van 2021-2022, kun je terugvinden op Participatiebeleid | M.V.V.'58)

  We wensen je veel plezier met de uitvoeren van je taak. Participeren is niet alleen noodzakelijk, maar ook gezellig!

  Alvast vriendelijk bedankt voor je bijdrage!

  Sportieve groet,
  Namens de participatiecommissie,
  David Visscher
  participatie@mvv58.nl

  Taak

  Datum

  Tijd v/a

  Tijd t/m

  Locatie

  Opmerkingen

  ...

  16-aug.-2021

  18:15

  21:15

  MVV'58

   
  __________
  Voor Outlook (Windows) gebruikers: bijgevoegde afspraken kunnen in uw eigen agenda worden toegevoegd door middel van de importeerfunctie van Outlook

  Het kan zijn dat er fouten en foutjes zijn gemaakt in de planning. We werken met een softwarepakket (Sportlink / Voetbal.nl) met veel (on)mogelijkheden, sommige indelingen zijn nog niet klaar, gegevens kloppen niet altijd, data is soms onvolledig en ook wij zien wel eens iets over het hoofd. We hopen op jullie begrip en geduld. Bij vragen of onduidelijkheden graag een mailtje naar participatie@mvv58.nl

  Beste MVV-ers,

  Het nieuwe seizoen staat bijna voor de deur. Het 1e elftal is zelfs al gestart en zal haar eerste thuiswedstrijd komend weekend al spelen. Ook andere teams zijn al actief, op 21 augustus gaan we volledig uit de startblokken met de reguliere competitie. Heel graag praten we jullie bij over een paar onderwerpen die van belang zijn voor het nieuwe seizoen.

  Participatieplanning bijna klaar
  Jullie hebben in juli verschillende berichten ontvangen over de participatieplanning voor 2021-2022. In de afgelopen weken is er hard gewerkt om voorkeuren te verwerken en een planning te maken voor de periode tot de winterstop. Voor de participatiecommissie een forse en complexe klus. Een dezer dagen krijg je een mail met de taken en tijden waarvoor je bent ingedeeld. Via deze weg vragen we jullie medewerking om de planning werkend te krijgen. Als iedereen een bijdrage levert hebben we geen vrijwilligerstekort en draait de club als een zonnetje. Alvast bedankt!

  De participatieontwikkelingen staan niet stil. Volg het laatste nieuws op Participatiebeleid | M.V.V.'58

  Nomineer een bestuurslid
  Zoals jullie hebben kunnen vernemen legt Ron Wammes dit najaar na 10 jaar zijn rol als voorzitter en bestuurslid neer. Hiermee komt er een vacature in het bestuur bij en zijn we op zoek naar twee nieuwe bestuursleden. Zodra we deze hebben gevonden worden vanuit de nieuwe samenstelling de openstaande rollen verdeeld waaronder ook die van voorzitter. Heel graag versterken we het bestuur met leden of ouders van leden. Heb je zelf interesse of denk je dat iemand geschikt is voor zo’n rol? Met een simpel mailtje kun je jezelf - of iemand waarvan je denkt dat die mogelijk geschikt is - nomineren. Wij nemen dan contact op met de opgegeven personen om de interesse te peilen.

  We zien heel graag namen binnenkomen! Je kunt ze sturen naar bestuur@mvv58.nl en/of benader ons even persoonlijk.

  Alvast hartelijk dank!

  Een sportieve groet!
  Marijke, Marcel, Friso en Ron

  Beste mensen,

  Via de voetbal.nl app hebben jullie je opgegeven voor de kantinediensten op de dinsdag- en/of donderdagavonden. Waarvoor hartelijk dank.

  Voor deze avonden waren twee bloktijden beschikbaar: van 18.00 uur tot 20.00 uur (voor het gemak noemde we deze even “blok A”) en van 20.00 uur tot 22.30 uur (“blok B”). In overleg met het wedstrijdsecretariaat hebben we moeten besluiten om de openingstijden van de kantine op deze avonden te wijzigingen. De nieuwe bloktijd voor deze avonden wordt van 19.00 uur tot 22.30 uur (blok B2).

  Door deze wijziging zijn we genoodzaakt om een aantal inschrijvingen te laten vervallen en anderen te wijzigen. We hebben zoveel als mogelijk de inschrijvers op blok B opnieuw ingepland op het blok B2. Ook hebben we een aantal inschrijvingen uit blok A ingeschreven op blok B2.

  Mocht de nieuwe indeling niet passen, dan graag een berichtje aan participatie@mvv58.nl In de voetbal.nl app kun je zien of er nog openstaande blokken zijn waarop je jezelf eventueel opnieuw kunt inschrijven.

  Sportieve groet,
  David Visscher
  Participatiecommissie

  Hoi Berry,

  Vanmiddag hebben we noodgedwongen de schoonmaak vrijdagmiddag taak een uurtje moeten opschuiven. De starttijd is nu 17:00 in plaats van 16:00 zoals eerder in de app stond vermeld. Dit in verband met de scholengemeenschap die gebruik maakt van de kleedkamers doordeweeks.

  Als gevolg van deze wijziging zijn jullie tijdelijk van de taak verwijderd, maar inmiddels ook weer toegevoegd.

  Mocht een en ander niet juist zijn, laat dit dan gerust weten.

  Excuses voor het ongemak.

  Met vriendelijke groet,
  Namens de participatiecommissie,
  David Visscher

  De vragen en antwoorden omtrent het participatiebeleid zijn in een nieuw jasje gestoken. Dit ten behoeve van de leesbaarheid van de pagina.

  Beste MVV-ers,

  Vergeet je niet in te schrijven voor de participatietaken van het nieuwe seizoen. Je hebt nog tot 31 juli! Zie voor meer informatie onderstaande mail.

  Een sportieve groet,
  De participatiecommissie

  Beste MVV-ers,

  Het nieuwe voetbalseizoen staat voor de deur! In de komende paar weken kun je je inschrijven voor de participatietaken en -tijden van je voorkeur.

  We gaan dit doen met de voetbal.nl app. Alle beschikbare taken en roosters tot de winterstop zijn zichtbaar in de app. Met een paar simpele duimbewegingen sta je ingeschreven. We vragen je dit voor 31 juli te doen. Leden* die zich niet inschrijven worden door ons ingepland. We zullen daarna zo snel als mogelijk de ingevulde planning bekendmaken.

  De ins & outs van het participatiebeleid staan op Participatiebeleid | M.V.V.'58. Op deze pagina kun je ook terugvinden hoe de Voetbal.nl app precies werkt en we hebben een overzicht opgenomen van veel gestelde vragen en antwoorden. Als je aanvullende vragen hebt kun je terecht op participatie@mvv58.nl.

  De nu bekende behoefte aan taken denken we te kunnen invullen met een bijdrage van 12 uur (120 punten) per lid voor het volledige seizoen. Hiermee houden we per lid nog 3 uur (30 punten) achter de hand voor onverwachte taken en gebeurtenissen. In de app kunnen we echter niet meer dan 5 maanden vrijgeven. Dit betekent dat je nu tot de winterstop vooruit kunt door jezelf voor minimaal 6 uur (60 punten) in te plannen. De app houdt bij voor hoeveel punten je staat ingeschreven.

  Schrijf je snel in; wie het eerst komt, wie het eerst maalt!

  Op naar een succesvol nieuw seizoen!

  Een sportieve groet,
  De participatiecommissie

  *Leden die een rol hebben als vaste vrijwilliger staan op ‘vrijgesteld’ in de voetbal.nl app. Ben je een vaste vrijwilliger en je staat niet op ‘vrijgesteld’? Stuur dan een mailtje naar participatie@mvv58.nl