• Oud trainer Daan Netten overleden

  Een van de trainers uit de roemrijke periode van MVV'58 overleden
   
  Vandaag ontvingen wij het bericht dat Daan Netten afgelopen zaterdag overleden is. Daan was in de jaren 1975-1978 en van 1979-1985 9 jaar lang, na zijn eigen voetbalcarrière, actief als trainer van het eerste elftal. Dit waren de jaren waarin Meteren hoge ogen gooide in de regio met haar voetbalspel en als geducht tegenstander werd beschouwd door de andere verenigingen in de competitie. MVV'58 werd in die periode drie maal kampioen. Waren er echter geen wedstrijden, dan was Daan gewoon met andere leden in gesprek of aan het ballen. De veteranen waren voor hem net zo goed belangrijk als het eerste elftal. Een eigenschap die recht doet aan onze vereniging en die we nog steeds proberen na te streven. Zo regelde hij bijvoorbeeld regelmatig verenigingsbrede voetbal partijtjes, iets wat bij MVV'58 als een waardevolle traditie gezien wordt.
   
  Voor hij naar Meteren kwam was hij zelf actief als speler van BVV en FC Den Bosch. Volgens zeggen vocht niemand in stadion De Vliert méér luchtduels uit dan Daan Netten. Hij speelde 524 wedstrijden in het betaald voetbal. Daan streed daarbij onder andere tegen Abe Lenstra, Faas Wilkes en Kees Rijvers. Hij maakte Johan Cruijff, Willem van Hanegem en Willy van der Kuijlen het leven zuur. Vaak speelde Daan Netten op het randje, in een tijd dat de tv-camera’s meestal ontbraken en gele en rode kaarten nog niet waren ingevoerd in Nederland.
   
  Helaas liet in de laatste jaren zijn geheugen hem in de steek. Als verenigingsbestuur willen we toch stilstaan bij zijn overlijden en hem onder dankzegging voor zijn rol binnen onze vereniging een een laatste groet wensen.
   
  Bestuur MVV'58