• MVV'58 verkoopt koploper ONI flinke dreun

  Wedstrijdronde 9 in 3D stond ONI uit ’s-Gravenmoer op het programma. De wedstrijdverslagen liggen dit seizoen redelijk op zijn gat, maar de trouwe lezer komt na vandaag gelukkig weer volledig aan zijn trekken met een onvervalste wedstrijdanalyse vol objectieve feitjes. De nummer 1 werd door de mannen van trainer Robin Berendsen compleet van de mat gespeeld en ze mochten blij zijn dat de uitslag niet hoger uitviel dan de uiteindelijk 6-3.

  Terrein sportpark Achterveld stroomt vol
  Alsof Kerstmis in november was gevallen keek de penningmeester van MVV’58 handenwrijvend uit het raam van Sportpark Achterveld. Koploper ONI kwam op bezoek en zeker 500 man stonden zich te verdringen op de parkeerplaats van de plaatselijke trots. De ticketverkoper zag de gigantische meute nerveus aan en met een XXL schatkist onder zijn arm voor de extra knaken werd hij naar buiten gedirigeerd om zijn plek in te nemen in het hokje bij de ingang van het complex. Dit beloofde gekkenhuis te worden!

  Nadat de eerste 7 toeschouwers een kaartje front row tribune hadden wisten te bemachtigen bleef het akelig stil aan de kassa van de man die het grote geld binnen moest harken. De penningmeester en de kaartverkoper wisselden warrig een blik uit. Wat had dit te betekenen?

  Snel ontstond er duidelijkheid in de zaak toen een handvol pepernoten snoeihard uiteenspatte op het raam van het ticketpoint. BAMBAM! Bij het dorpshuis aan de overzijde van het parkeerterrein gaf Sinterklaas, omringd door honderden joelende kinderen, dreigend nogmaals het sein aan Piet om een nieuwe lading zoetigheid af te vuren. “Vandaag is mijn viering vriend, wegwezen met je rottige voetbal!” Angstig wist onze ticketmeester een taaitaaipop te ontwijken en nog een onoplettende omstander binnen de poorten van MVV’58 te trekken zodat de wedstrijd met 3,5 man en een paardenkop kon aanvangen.

  Lekker potje hengelen
  Oud-trainer van MVV’58 Frank Kusters had voorafgaand aan de wedstrijd een ouderwets potje blufpoker gespeeld door via WhatsApp en voor de wedstrijd te kwaken dat keeper Rick van Ginkel zijn hengel moest meenemen om te gaan vissen vandaag. Voor Rick kon deze uitspraak niet op een gunstiger moment komen. Een kleine twee weken geleden heeft onze keeper namelijk de zus van spits Robin Jager binnenboord weten te hengelen en zijn brasemhengel met blinkertjes lagen nog vers in de kattenbak van zijn auto. In de fuik ermee en niet meer in het water teruggooien!

  Volop kansen voor Meteren
  Dat Kusters snel spijt van zijn hoogmoed kreeg bleek wel toen MVV’58 in de eerste helft een karrenvracht aan ballen met hun geslofte noppen op de goal van ONI afvuurde. Na 25 minuten stond het scorebord al trots 2-0 te shinen na doelpunten van Remco Knoop en Twan de Kock. Het was aan de keeper van ONI te danken dat dit niet al 4 of 5-0 was. Robin schoot in de eerste minuut op de keeper en deze lag na 8 minuten tweemaal in de weg bij kansen van Morris van den Brink. Robin en Twan werkten rond de 20e minuut nog twee goede kansen net naast de goal. ONI beperkte zich tot een enkel kansje.

  Controle kwijt
  Op het veld had MVV’58 de wedstrijd volledig onder controle, maar op de bank zat wisselspeler Robbert van Eck flink te verzaken. Zijn taak bestond uit het in de gaten houden van de Pupil van de Week, de klemvaste doelman Jay uit JO-08. Alsof hij door een bij werd gestoken sprong onze reserve middenvelder rond de 32e minuut uit zijn stoel: “SHIT, WAAR IS DAT JOCHIE HEEN?!” Jay was inderdaad nergens meer te bekennen, hoe ging hij dit aan de ouders uitleggen? Mopperend dat ze zulke taken nooit bij hem moesten neerleggen kon Robbert na een paar minuten toch weer opgelucht onder zijn warme dekentje kruipen toen de jongeman vanachter de tribune lachend tevoorschijn kwam. De analyse van kleine Henny was helder, maar duidelijk. Kinderen zijn leuk, zolang ze maar niet bij hem in de buurt komen.

  ONI komt goed weg
  Op het veld ging de kansenregen onverminderd voort. Een diepe bal werd goed ingeschat door Robin en met een rappe versnelling werkte hij zichzelf langs de keeper. Helaas voor hem werd zijn schot nog net ingehaald door de snelle verdediger van ONI. MVV’58 had in de slotminuten echt afstand kunnen nemen toen drie kansen niet omgezet werden in doelpunten. Remco kopte een corner op de paal, een schot vanuit de volgende corner werd op de voet van de keeper geschoten en enkele seconden later had de keeper een wereldredding in huis op de kopbal van wederom Remco.

  Grote overwinning in de maak
  Na 45 minuten vond scheidsrechter De Gans het mooi geweest en hadden de spelers de 15 minuten hard zat nodig om de loeihete thee uit de onhandige rood-Schotsgeruite bekertjes koud te blazen. Iets te hard knijpen en 97 graden gutst over je poten heen, niet te doen. In de kantine tikten de toeschouwers ondertussen proostend een koude knaap tegen elkaar aan om bevestigend te knikken dat dit de laatste is voor vandaag. Degene zonder ruggengraat wisten stiekem wel dat deze uitspraak een ijskoude leugen was.

  In de tweede helft schroefden de mannen uit het Meteren het aantal kansen flink op. Rechtsback Dave de Baar kreeg het op zijn heupen en rondde in de 49e een lange solo af. Zijn eerste goal en de 3-0 voor MVV’58. Jacco de Leeuw schoot een minuut later een bal op de paal, twee minuten later mikte Remco met links net naast en nogmaals Remco werkte na 59 minuten een corner met zijn borst over.
  Tot vandaag was ONI 428 dagen ongeslagen, maar er was geen houden aan voor MVV’58. Dave kwam zoals vaker opstomen via de rechterkant en zijn voorzet werd door Twan eenvoudig binnengeschoten: 4-0. In de 71e minuut had ONI de kans om terug te komen in de wedstrijd. Bart van Leeuwen, die een prima pot speelde tegen de fysieke spits van ONI, speelde een bal tekort terug in de eigen 16. Rick had echter een prima inzet in huis tegen de linksbuiten van de tegenstander.

  De wedstrijd leek na 80 minuten helemaal gespeeld toen uitblinker Dominic Comerford het op zijn heupen kreeg. Met een sierlijke Zidane-turn werd zijn tegenstander het bos ingestuurd en met een goede steekpass werd Robin bereikt. Deze kapte zijn tegenstander uit en met links schoot hij beheerst de 5-0 binnen.

  Spannend slot
  90 minuten ontspannen is het nooit in Meteren en na een aantal wissels van MVV’58 kwam de spanning volledig terug in de wedstrijd. De bonkige Bourgondische uitziende spits van ONI, die in een gezellig biercafé niet zou misstaan, trippeltje op links, goed gevuld schaaltje nutjes en bitterballen op rechts, bracht in de 81e minuut de stand op 5-1. Nog geen 6 minuten later had hij zijn tweede achter Rick gedribbeld. Tussendoor was de 5-2 in de 85e minuut tegen de touwen gejaagd vanuit een penalty na een ongelukkige handsbal van Dave. Alle billetjes werden collectief samengeknepen, het zou toch niet misgaan vandaag?

  Nadat de kans op 5-4 werd gemist door ONI kreeg Twan nog twee kansen om zijn hattrick te maken. Een lobje ging net over en bij de tweede kans stond de keeper in de weg. Diep in blessuretijd viel alsnog de 6-3 en kon heel Meteren opgelucht ademhalen. Met zijn tweede assist van de middag zette Dominic Twan voor de goal die alsnog zijn derde liet aantekenen. Wat een wedstrijd!

  Volgende week
  Na deze mooie wedstrijd bleef het vanzelfsprekend nog lang onrustig in de kantine. Twan die vandaag was uitverkozen tot Man Of The Match sloeg de MOTM-biertrofee in een scherpe 6,85 seconden zijn studentenkeelgat in. Met een grote mond verkondigde Remco dat hij zijn ogen niet kon afhouden van die verdraaid wulpse nieuwe bardame.
  Voor onze sterspeler lijkt de tijd te vertragen als ze met haar lieve lach de kroonkurken van de flessen afslaat, de stem van Tino Martin uit speakers verandert in engelengezang als ze met een zwiep een hand door haar haar laat gaan. Niet alle spelers vertrouwde echter haar mooie ogen en uit navraag bleek dat de jongedame slechts 18 jaar oud is. Beschaamd dook Remco diep in zijn jas, op zijn vingers de dagen tellend wanneer zijn grootspraak niet meer illegaal zou zijn. Uiteindelijk sloeg iedereen elkaar tot in de laat in de avond tevreden op de schouders, het was weer een mooi weekend voor MVV’58! Volgende week staat de uit-wedstrijd tegen Vuren op het programma. Komt er dan weer een wedstrijdverslag? Geen man die het weet. Wees er dus bij om niets te missen!