• MVV’58 vergeet te winnen in Leerdam

  MVV’58 had vandaag uitstekend aan de tweede periode kunnen beginnen, maar een moment van onoplettendheid direct na rust was genoeg voor Leerdam Sport om een puntje te pakken. Door het 1-1 gelijkspel duikelden de mannen uit Meteren van plek 3 naar plek 7, al is het verschil met nummer 2 Groot-Ammers slechts 3 punten.

  Blessures
  De dagen worden donkerder en kouder en daar zijn de spieren en gewrichten van de mooi-weer voetballers van Meteren niet op gemaakt. Met een elftal vol blessures worden de kaartjes met spelersnamen uit de grabbelton van trainer Robin Berendsen wel erg karig. Na wat puzzelen kregen 14 trotse spelers vrijdagmiddag via de app een lijstje doorgestuurd waarop indirect werd gezegd dat ze die avond niet teveel moesten zuipen. Om 12:00 uur de volgende dag zou de lekkere tomatensoep van de gastvrouw dampend op tafel staan en iedereen werd netjes op tijd verwacht zonder dat ze hikkend opkomende hapjes kebab van die nacht zouden moeten onderdrukken.

  Tegenstander van vandaag was Leerdam Sport, een ploeg die hier en daar ook wat punten had laten liggen en samen met MVV’58 op een gedeelde 3e plek te vinden was. In de spits ontbraken vandaag Jack van Mourik, Berry van Waarden, Morris van den Brink en Giel Grandia. Linksback Jacco de Leeuw kreeg hierdoor een spoedcursus ‘Frommelen voor de goal’ zodat hij naast Twan de Kock en Robin Jager kon gaan plaatsnemen in de aanval. Robin had van de KNVB een flinke schorsing gekregen, maar omdat de uitslag van het hoger beroep nog niet binnen was mocht hij gewoon aan de aftrap verschijnen.

  Aanvallend voetbal MVV’58
  De louche nachtclub met beukende beats werd met een druk op de uitknop van de boombox weer omgetoverd tot kleedkamer 3, zodat alle koppies zich konden gaan concentreren op de wedstrijd tegen Leerdam Sport. Ondanks de vele invallers aan Meterense zijde en de handige aanvallers van Leerdam Sport werd er niet voor gekozen om vandaag verdedigend te gaan voetballen. MVV’58 was in het begin dan ook veel op de helft van Leerdam Sport te vinden. Remco Knoop was met een kopbal in de 5e minuut al direct gevaarlijk en nog geen 10 minuten later schoot Dico van Driel de 0-1 in twee instanties achter de Leerdamse keeper. Op het moeilijke veld probeerden de mannen uit Meteren met de lange bal de drie snelle aanvallers te bereiken, maar veel gevaarlijke momenten leverde dit niet op. Toch had MVV’58 halverwege de eerste helft de score al kunnen verdubbelen. Dominic Comerford gaf een geweldige steekpass op Jacco en in gedachten stond de gelegenheidsspits al high fives te verzamelen op het moment dat hij zijn stiftje inzette. De bal rolde juist naast de verkeerde kant van de paal zodat de 0-1 op het scorebord bleef.

  Het lijstje blessures werd in de 30e minuut aangevuld met Patrick van den Hurk die zijn oude krakende botten niet meer door de verzorgster kreeg opgelapt met een sponsje water. Zijn vervanger was Martijn van Ingen die na maanden op de weg terug is van een knieblessure. Na het wegvallen van Patrick kreeg Leerdam Sport meer grip op de mannen uit Meteren, maar keeper Rick van Ginkel stond prima balletjes te vangen zodat de Leerdammers het netje niet konden laten bollen in de eerste helft. MVV’58 miste ook geluk in de afwerking (Twan de Kock joeg een bal op de lat en Robin schoot een vrije trap naast) waardoor beide teams met 0-1 ruststand de lauwe thee konden gaan opzoeken.

  Snelle goal
  Na 15 minuten adempauze vond scheidsrechter Kant het wel weer mooi geweest en blies hij op zijn geliefde fluit om aan te geven dat we nog maar 45 minuten verwijderd waren van de begeerde derde helft. Leerdam Sport schoot uit de startblokken en nog voordat de laatste kantinebezoekers hadden kunnen afknijpen of de bierschuim uit de snor hadden gelikt had Eloys Tapirima de 1-1 al achter Rick liggen! MVV’58 herpakte zich en zakte gelukkig niet zoals vaker dit seizoen als een kaartenhuis in elkaar. Martijn probeerde met een in potentie fantastisch schot de keeper te verrassen vanaf 30 meter (in gedachten ziet het er altijd beter uit dan de uitvoering zelf!) en schoten en kopballen van Remco en Menno van den Brink leverden ook niet de gewenste voorsprong op. Leerdam Sport kreeg zelf nog een aantal mogelijkheden om de score uit te breiden die of over werden gekopt of door Rick werden gepakt. In de slotfase kwamen de Meterense mannen goed weg toen een vrije trap op de zijkant van de paal werd gekruld. Uiteindelijk bleven beide teams steken op 1-1, een resultaat waar we vooraf vanwege de vele geblesseerden misschien voor hadden getekend, maar die over de gehele wedstrijd gezien misschien wat teleurstellend is.

  Volgende week
  Dico werd vandaag unaniem door een tweekoppige jury in de kantine tot Man van de Wedstrijd uitgeroepen. Traditiegetrouw werd er een stoel op de tafel gezet zodat Dico vanaf zijn tijdelijke troon onder luid gejoel van de aanwezige kantineklanten een half litertje sneller weg wist te atten dan dat de gratis bitterballen donderdagavond van de schaal worden gegrist. Het publiek schreeuwde hun kelen schor toen onze sterspeler zijn lege pull omhoog stootte alsof hij net als aap Rafiki uit The Lion King het welpje Simba aan het volk liet zien, wat voor velen het signaal was om juichend nog wat lekkers uit de krat te grijpen! Niet iedereen was ontroerd door dit tafereel en Dominic was dan ook niet bang om zich kritisch uit te laten: “Het slaat nergens op dat degene die een goal maken altijd op tafel mogen, terwijl ik gewoon heel goed speelde.”
  Terwijl Dominic vanuit de hoek van de kantine een smoezelig servetje kreeg toegeworpen om zijn traantjes te drogen, besefte iedereen dat zulke momenten het voetballen in 4D zo prachtig maakt. Ook al verlies je twee punten in Leerdam, de nabeschouwing in de kantine maakt je dag altijd weer goed. Iedereen weet verrassend vaak hun eigen acties mooier te vertellen dan ze zijn geweest, de Man van de Wedstrijd wordt elke week weer enthousiast door de omstanders naar de bodem van de pull gesleurd en zonder het schaamteloos meeblèren van nummers waar je tekst eigenlijk niet van kent zou het maar wat stil zijn op sportpark Achterveld. Volgende week strijden we tegen Noordeloos, wees erbij!