• MVV’58 snel klaar met Well

  De laatste wedstrijd voor de winteronderbreking deed MVV’58 goede zaken door Well met een 5-1 pak op de broek terug naar de Bommelwaard te sturen. Door de winst stijgen de mannen uit Meteren naar een tweede plek, al is de achterstand op nummer 1 Brakel erg fors.

  Voorbereiding op Well
  Ondanks dat de winterse temperaturen Meteren ook echt hadden bereikt, kon er afgelopen week nog volop getraind worden op het kunstgrasveld van sportpark Achterveld. En dat is maar goed ook, want de doordeweekse training is van oudsher het moment om bij te praten met je voetbalmaatjes terwijl de trainer een oefening uitlegt.

  Prachtig is het om te zien dat de nummer 1 in de rij, die oorspronkelijk als laatste was aangesloten omdat –ie er geen hout van snapt maar op miraculeuze wijze vooraan is komen te staan op het moment dat de passvorm begint, zich geen raad weet met de ingespeelde bal. De bal wordt tot frustratie van de trainer scheef de sloot in gekaatst, maar na vijf rondes lijkt iedereen de oefening toch onder de knie te krijgen. Tot het moment dat er wordt gedraaid en de dekselse spelvorm tegen de klok in moet worden uitgevoerd! Complete chaos uiteraard, een trainer die zich afvraagt waar hij in godsnaam zijn tijd mee aan het verdoen is en menig speler wiens voetbalintelligentie een flinke knauw krijgt omdat pijnlijk duidelijk wordt hoe we aan het schutteren zijn. Heerlijk!

  Koude omstandigheden in Meteren
  Uiteindelijk wordt het dan toch weer de mooiste dag van de week en vandaag zouden de mannen van Well de oversteek maken naar Meteren. Pupil van de week was dit keer Daan van JO-6, die tijdens de wedstrijdbespreking direct een onuitgesproken statement richting trainer Robin Berendsen uitsprak. De trainer was nog volop in zijn betoog bezig tot Daan schoon genoeg had van het geouwehoer van die maffe kerel en zijn tactieken en zonder wat te zeggen opstond en resoluut de bestuurskamer verliet. I’m out, mannen!

  Nadat alle posities waren ingevuld kon iedereen zich gaan opmaken voor de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar. De house-dj van vandaag had gisteren te diep in het glaasje gekeken en trapte de warming-up af met een Sinterklaas-beukplaat over de speakers van veld 1. Kwart over twee was het de beurt aan scheidsrechter Copper om zijn fluitje tot in de wijde omtrek te laten schallen en daarmee het begin van de eerste helft in te luiden. De dekentjes vonden gretig aftrek op de goed gevulde reserverbank en vijf wisselspelers, de pupil van de week, de verzorgster, de staf en de massaal toegestroomde toeschouwers kropen dan ook lekker dicht tegen elkaar aan om een beetje warm te worden. Well is van oudsher een tegenstander die Meteren erg goed ligt en dat bleek ook dit keer weer het geval te zijn. MVV’58 combineerde er lustig op los en stond na 35 minuten al op een comfortabele 2-0 voorsprong door twee goals van Robin Jager. Na zijn rode kaart tegen Rhelico begin november zijn de postduiven van de KNVB helemaal de weg kwijt en heeft Robin zijn schorsing nog steeds niet binnen. Gunstig voor MVV’58 aangezien Robin de laatste weken erg op schot is!

  Hattrick Hero Robin
  De mannen uit Meteren kregen dankzij onder andere Morris van den Brink, Remco Knoop en Robin voldoende kansen om verder uit te lopen. Keeper Rick van Ginkel had nog een prachtige redding in huis na een slippertje van de Meterense verdediging en Remco wist een bal van de lijn weg te werken. De ruststand zou 3-0 in het voordeel van de blauw-zwarte mannen worden door opnieuw Robin, die hiermee een onvervalste hattrick liet aantekenen! Arbiter Coppers telde er geen seconde bij op in de eerste helft en het publiek wist niet hoe snel ze de warmgestookte kantine moesten opzoeken toen het fluitje van de leidsman kwetterde door de ijskoude wintermiddag.

  Hoge uitslag
  In de tweede helft schakelde MVV’58 nog een tandje bij qua veldspel. Robin had wat last van zijn achillespees en werd uit voorzorg vervangen door Martijn van Ingen die een omhaal kort na zijn invalbeurt net naast zag gaan. De mannen uit Meteren wisten zich steeds beter te vinden en Well werd steeds meer teruggedrukt op hun eigen speelhelft. De temperatuur daalde ondertussen naar -20 graden op sportpark Achterveld, maar de toeschouwers waanden zich in El Meterolinos vanwege het Catalaans-achtige voetbal! Verdediger Remco, die zich tijdens de jaarlijkse kerstmarkt in Geldermalsen vrijdagavond een nieuw kapsel had laten aanmeten die frisser was dan net gewassen babybilletjes, werd vervangen door Dave de Baar en met Patrick van den Hurk kwam er nog meer aanvallende kwaliteiten in het veld. Na 80 minuten stond de 5-0 op het scorebord dankzij twee goals van Martijn. Vlak voor tijd wist Jan Lindhout de Wellse eer te redden met de 5-1.

  Keeper Well de grote winnaar
  Unaniem werd Hattrick Hero Robin vandaag uitgeroepen tot man van de wedstrijd. Hét moment in de kantine om de jongens van de mannen te onderscheiden! Toen de vaste beloning hiervoor, een half litertje atten vanaf een troon op tafel, werd uitgedeeld was Robin echter in geen velden of wegen te bekennen. Een Hattrick Hero doet wat hij moet doen en Robin koos er dan ook voor het pannenkoekenrestaurant op te zoeken in plaats van lokale kantinefaam tot zich te nemen. Zijn vervangers Martijn en elftalleider Herwin van Driel werden op tafel gezet, maar faalden beiden toen ze happend naar adem de bodem niet wisten te bereiken. Vanuit de hoek van de kantine zag de Wellse keeper het geklungel lachend aan en hij liet zich als nummer drie op de troon zetten. Met een daverende introductie waarin hij door een ploegmakker werd geïntroduceerd als ‘Superman’ en werd versierd met een schuimsik liet hij zien dat hij beter kan zuipen dan keepen. Binnen 7 seconden was de pull leeg en het kantinepubliek wist van gekkigheid niet meer hoe hard ze moesten juichen. Wat een slot van een mooie voetbaldag! Tot over een paar weken als de competitie weer wordt hervat tegen Zuilichem!