• MVV'58 schrijft geschiedenis in Tricht

  MVV’58 schrijft geschiedenis bij GIJPO Internationaal toernooi Tricht
  2 juni 2018 was de dag dat MVV'58 weer mocht optreden bij het Internationale Gijpo toernooi in Tricht. Na een paar weken samen getraind te hebben mocht het team bestaande uit JO9-1 aangevuld met 5 spelers uit JO10-1 en ééntje uit JO9-2 de degens kruisen met voornamelijk Belgische teams.

  Onder de bezielende leiding van Patrick vd Hurk en Tim Kroon was al een paar weken nagedacht over alle mogelijke opstellingsvarianten. Op een half veld met 8 spelers is natuurlijk iets anders dan JO9 spelers zijn gewend. Ook voor de JO10 spelers zijn de regels iets anders, indribbelen i.p.v. ingooien en keeper Juliën mocht een terugspeelbal niet in de hand nemen. Helaas gooide de absentie van de niet fitte Tijn al een beetje roet in het eten, creativiteit was gewenst door de coaches met maar 3 wissels. Onze jongens waren daardoor echter niet afgeleid, toonde veerkracht en gingen er vol overgave tegenaan.

  Als eerste was één van onze zuiderburen ad beurt; KVC Westerlo. In een enerverende wedstrijd, nog een beetje onwennig roken we al snel dat er mogelijkheden waren. Uit een fantastische combinatie scoorde onze zuiderburen het eerste doelpunt. Getergd gingen onze jongens op jacht naar het eerste doelpunt. Als een duiveltje uit een doosje scoorde Nick N. met een leep lobje de gelijkmaker. Met nog 5 minuten op de klok gingen we op jacht naar de 2-1 maar helaas de paal en de keeper stonden dit in de weg. Ondertussen had onze superkeep Juliën ook een paar fantastische reddingen en hield ons in de wedstrijd. Daar was het eindsignaal, het eerste punt was binnen.

  De volgende wedstrijd was wederom tegen een Belgisch team, namelijk Lommel SK. Combinerend alsof ze al jaren samenspeelden teisterden onze aanvallers de Lommelse defensie. Via wederom een schitterend een-tweetje tussen Brent en Nick S. werd Daniel vrij gespeeld om uit te halen. Dit soort buitenkansjes moet je hem niet geven en daar was de voorsprong! Onze defensie bestaande uit Tijs, Pim en Luna waren bijna niet te passeren maar toch wist Lommel een gaatje te vinden en maakte mooi combinerend de gelijkmaker. Lars en Stan werden ingebracht en via een combinatie uit het boekje tussen deze twee scoorde Brent de 2-1. Het werd nog even spannend maar daar was wederom het eindsignaal en de eerste overwinning was een feit.

  Dit beloofde een hele mooie dag te worden want wederom stond een Belgische team ons op te wachten. Dit keer was het Cercle Brugge die op de pijnbank werd gelegd. Vanuit het achterveld speelde Jens broederlief Nick aan die feilloos door de defensie soleerde en de 1-0 voorsprong was een feit. Echter al snel kwam Brugge terug in de wedstrijd en frommelde de 1-1 achter Juliën. Na een paar uitgelezen mogelijkheden op 2-1 hielden we al rekening met een gelijkspel. Echter 3 minuten voor tijd toornde Daniel ver boven de Belgische verdediging uit en kopte de 2-1 binnen.

  De volgende wedstrijd stond de eerste Nederlandse tegenstander met knikkende knieën ons op te wachten. De reputatie van MVV'58 begon al grootse vormen aan te nemen dus de jongens van BSV Bussum waren op hun hoede. Met defensief spel probeerde ze ons vast te zetten maar doortastendheid en tactisch inzicht voerde de boventoon bij MVV'58. De 1-0 voorsprong was een feit, uit een berekende voorzet van Nick S. scoorde Daniel. Nu moest Bussum wel uit hun schulp kruipen maar met veel inzet en wilskracht wisten onze jongens de nul te houden. Wederom een overwinning, we stonden op 1 in de poule na 4 wedstrijden en de 2e plaats kon ons al niet meer ontgaan.

  In de laatste poulewedstrijd konden we krachten sparen en een beetje met de handrem erop spelen. Dit was toch wel even slikken want met 4-0 verlies van het veld stappen is nooit leuk. Echter moet daarbij gezegd worden dat Royal Antwerp FC prima speelde.

  Wat vooraf onmogelijk werd geacht was toch een feit, MVV'58 mocht strijden in de Champions League om de plaatsen 1 t/m 8! Als eerste moesten we aantreden tegen de superboeren uit de achterhoek, De Graafschap. Met echt mannelijk voetbal streden deze jongens als ware krijgers. Dit was weer een niveautje hoger en onze jongens gingen dan ook strijdend ten onder met 0-2. Gelukkig mochten we nu weer aantreden tegen een ploeg van onze zuiderburen KV Kortrijk.

  Na een peptalk van Tim speelden onze jongens weer een fantastische wedstrijd. Met de meest intelligente combinaties werd de tegenstander zoek gespeeld. Wat liggen die Belgische ploegen ons toch goed; het zal wel de bourgondische inslag zijn die zeker ook bij de ouders goed ligt!
  Als aasgieren doken onze jongens op elke bal die in de buurt kwam en met 2-0 werd ook Kortrijk aan de zegekar geregen.

  Yes, we hoefden nog maar één wedstrijd te spelen en wel om de 5e en 6e plaats. Aangezien Juliën naast superkeeper ook geen onverdienstelijke voetballer is had er een keeperswissel plaatsgevonden. Pim mocht de gele keeperstrui aantrekken en het doel schoon proberen te houden tegen Club Brugge. Helaas lukt dat niet in dit doelpuntrijke duel en na 3-3 in de reguliere speeltijd moesten 3 penalty's de beslissing brengen. Juliën trok snel weer zijn keepersoutfit aan. De handschoenen waren nauwelijks aangetrokken of de eerste penalty werd al door hem uit de hoek getikt. Eventjes dachten onze jongens al dat ze kampioen waren maar er moesten nog meer penalty's genomen worden. In alle commotie moest Nick N. aanleggen en helaas miste hij op een haar na het doel. Ondertussen had Club alweer gescoord en stond het 0-1. Onberispelijk scoorde Pim vanaf de 8 meter en trok de stand weer gelijk. Nu was het Juliën weer die de tegenstander tot wanhoop dreef en de bal uit de hoek plukte. Onze topscoorder Daniel bezweek niet onder de enorme druk en schoof de bal heel gedegen naast de kansloze keper. Nu kon er echt gefeest worden, we waren 5e geworden van de 24! Ongelofelijk voor ons kleine clubje tussen de grote jongens uit het betaalde voetbal. Nog even het verplichte poseren voor de batterij toegesnelde fotografen van de internationale pers en dan op naar de prijsuitreiking met een lekkere ijsco. Als klap op de vuurpijl was er een lekker glaasje champagne geregeld door voetbalmoeder Amber ter ontspanning voor de ouders.

  Namens de jongens en de ouders willen wij de coaches, trainers en sponsors heel erg bedanken voor dit memorabele toernooi.

  Pim en vader