• MVV'58 pakt eerste winst tegen TSVV Merlijn

  We mogen weer! Na maandenlange journalistieke stilte op de velden van MVV’58 duikt er eindelijk weer een objectief verslag op over de helden van Meteren 1. Saai was het allerminst in bij de club die bewonderd wordt in de regio. Sterker nog; we werden kampioen, twerkten op het kampioensfeest alsof er geen morgen meer was, we bereikten de volgende ronde in de beker en we haalden slechts een schamele 1 punt in 3 competitiewedstrijden. Vandaag stond de tweede thuiswedstrijd op het programma tegen studentenvereniging TSVV Merlijn uit Tilburg. Voor het eerst in 10 jaar behaalde MVV’58 een overwinning in de derde klasse: een klinkende 4-0.

  Het studentenleven. Wat een heerlijke tijd! Leven op kosten van ome Duo, koude pizza als ontbijt en SOA’s bestaan nog niet. En ook al ben je vanaf dinsdag in de kroeg te vinden, na het voetballen op zaterdag besluit je zo zat als een oorlogsschip nog 1x lekker de stad in te gaan. Maandag hoef je toch niet te werken. Twan de Kock is de Meterense student bij uitstek die nauwe banden heeft met de jongens van TSVV Merlijn. Vanwege zijn studie in Tilburg traint deze vleesgeworden academische rising star regelmatig mee met de Tilburgse studenten. Al zijn er vraagtekens hoe vaak hij donderdagavond op het veld staat en niet in café Bolle: “hun nummer 10 is geloof ik wel goed, al weet ik dat niet helemaal zeker”.

  Pupil van de week was dit keer Thijs, de watervlugge vleugelflitser van JO8-1. Dat deze jongen het spelletje wel begreep bleek wel uit de opmerking richting doelman Rick van Ginkel, die de wedstrijd tegen Merlijn 90 minuten de bank mocht warm houden: “Dus jij bent de reservekeeper, je hebt zeker je beste tijd gehad?”. Een keiharde opmerking right in the nuts van onze doelman. Helaas houdt karma geen rekening met leeftijd en werd Thijs niet veel later genadeloos teruggepakt. Tijdens het warm schieten van de keepers had onze jeugdige held van de middag plaatsgenomen naast het doel om afgeslagen ballen netjes bij de spelers terug te bezorgen. Links, rechts, achter het standbeen, niets was te gek voor Thijs. Tot een snoeihard schot van Dave de Baar van de paal right in the nuts van Thijs caramboleerde en hij als een stervende Neymar naar de grasmat dook. Pijnlijk! Na een korte oplapperiode met een lekkere Kinder Bueno en een AA in zijn vuistjes liet Thijs zien dat grote jongens niet huilen en imponeerde hij 10 minuten later de reservebank met een aantal bottleflips en schijnschoten.

  Je zou haast gaan denken dat er niet meer werd gevoetbald op sportpark Achterveld op deze prachtige zaterdag, al is voetbal in Meteren uitgegroeid tot belangrijkste bijzaak. Het sportpark stroomde daarom niet onverwachts lekker vol met hondstrouwe supporters die een knaakie overhadden voor een mooie pot voetbal zoals je het alleen in Meteren ziet. Een enkele supporter zou zich voor de kop hebben geslagen dat ze eerst nog lauwe bak koffie in de kantine achterover sloegen in plaats van direct naar het strijdtoneel te gaan. Het was namelijk Remco Knoop die de 1-0 sneller achter de keeper had liggen dan dat de gemiddelde Tilburgse student op een donderdagavond 10 bier in zijn mik knikkert.

  Een mooiere start kon MVV’58 niet wensen. Oké, streakende vrouwelijke supporters zouden de boel nog beter maken, maar voor zulke praktijken is er simpelweg geen plaats in Meteren. MVV’58 was duidelijk sterker voordat TSVV Merlijn meer in de wedstrijd kwam. In de 8e minuut kopte Robin Jager een balletje net over en op het half uur mikte Jacco de Leeuw van 2 meter huizenhoog over.

  Het mooiste moment van de wedstrijd kwam misschien wel op naam van grensrechter Piet van het Hoog. De voertaal van de studenten binnen het team is het Engels vanwege een aantal internationale spelers. De man, de grens, de beul van menig tegenstander staat tot ver buiten onze landsgrenzen internationaal bekend als Pete from the High. Maar dat Piet zelf weinig kaas heeft gegeten van het Engels werd prachtig duidelijk nadat hij de rechtsbuiten van Merlijn afvlagde wegens buitenspel. Volgens de speler zelf it was definitely impossible that he was offside. Piet kon niet anders reageren dan de vlag en zijn snor fier te laten wapperen in het vroege herfstwindje met zijn blik op oneindig. Wat die knul ook zei, hier waren geen woorden voor nodig.

  De eerste helft werd beëindigd met een ouderwets voetbalcliché: er werd gescoord op een psychologisch gunstig moment! Na een voorzet van Jacco schoot Remco in de blessuretijd van de eerste helft beheerst de 2-0 binnen. Een minuut later had hij zelfs de 3-0 op de schoen, maar hij mikte helaas net naast.

  Met een 2-0 op zak leek alles koek en ei op sportpark Achterveld en konden de mensen met een blauw-zwart hart met een gerust gevoel een heerlijk koud flesje pils of een andere niet-alcoholistische versnapering uit de koelkast van de barvrouw laten opentrekken.

  MVV’58 pakte de draad in de tweede helft goed op en liet TSVV Merlijn niet dichterbij komen. Al had het hier regelmatig de hulp bij nodig van de uitstekend keepende Jurre Grandia. Gelukkig namen de mannen uit Meteren in de 56e minuut een nog comfortabelere voorsprong. Dave stoomde zoals vanouds op over de rechterkant, zijn voorzet liet Robin prima lopen voor Twan die vogelvrij de 3-0 binnen kon tikken. Het juichen van Twan zou voor de studenten van Merlijn, terecht, als verraad voelen.

  Het spel kabbelde op een neer tot assistent materiaalman Dennis besloot om ook een duit in het zakje te doen om de aanwezige menigte flink te imponeren met zijn kunsten. Dennis is de uitverkorene van MVV’58 die elke thuiswedstrijd de bediening van het scorebord in handen heeft. De aanwezige meiden zouden eens meemaken hoe goed hij met knoppen overweg kan! Voor de echte klus geklaard moest worden, moest onze pupil van de week het nog een laatste keer als oefening ontgelden: “Moet jij eens kijken wat ik met het scorebord kan!” Plots overspoeld door zenuwen mikte Dennis mis op de knoppen en het scorebord sprong hortend en stotend terug op blanco. Dat de tijd niet handmatig te herstellen was, bleek een zware domper voor trainer Robin Berendsen. Zijn meesterplan om verwarring te creëren door 3 wissels warm te laten lopen in de 60e minuut viel hiermee in het water. Want in welke minuut zaten we eigenlijk?

  Niet handig natuurlijk voor een club met de professionele uitstraling van ongekende grootte. Op de gok werden de wisselspelers Robbert van Driel, Bart Grandia en debutant Brian van Steenis van de bank af gebonjourd om onder luid enthousiast geroezemoes van het publiek aan de warming-up te beginnen. Hier ging wat gebeuren! Op het veld ging de strijd onverminderd door en Dominic Comerford besloot het publiek nog een klein kersje op de slagroomtaart te geven. Een kleine 5 minuten voor tijd werd de beste man aan Meterense zijde ingespeeld rond randje 16 en met een prachtige boogbal beloonde Dominic zijn goede wedstrijd met de 4-0. Hij blij, Meteren blij, een mooie afsluiting van deze heerlijke pot voetbal.

  Na afloop van de wedstrijd werd bekend dat Dominic de man van de wedstrijd was op voetbal.nl. Zoals eeuwenoude traditie werd Dominic dan ook in een bomvolle kantine op een stoel gehesen in en in slechts 8 luttele seconden wist hij een pulletje weg te atten. Geen clubrecord, wat nog altijd dateert van vorig seizoen en op naam staat van de keeper van Well. Een magische 2 seconden. Ongekend. Komende zaterdag wordt het hele circus vervolgd tegen Sparta’30. Tot dan!