• MVV'58 klopt ASH in doelpuntrijk duel met 4-3

  METEREN – MVV’58 en ASH schotelden het publiek zaterdag in Meteren een erg doelpuntrijk duel voor. Eerst leek MVV’58 na een 2-0 ruststand vrij simpel te gaan winnen, maar ASH kwam na ook een 3-1 achterstand na de pauze nog sterk tot 3-3 langszij. Tijdens de spannende slotfase kon het alle kanten uit maar MVV’58 greep met 4-3 laat alsnog de volle winst.

  Het voetbal op het Meterense kunstgras was matig maar bijna 150 toeschouwers behoefden zich door het scoreverloop en de vele goals en kansen bepaald niet te vervelen. Beide trainers zagen hun team erg wisselvallig presteren en konden onmogelijk geheel tevreden zijn.

  Niet stabiel
  Ook MVV’58-trainer Robin Berendsen was ondanks de late winst van zijn equipe dan ook niet zo content: “We hadden deze wedstrijd vandaag al lang eerder moeten beslissen. Kansen waren er genoeg. Die moet je dan wel benutten. Maar ook ASH kreeg volop mogelijkheden want wij kunnen gewoon nog steeds niet goed een hele wedstrijd op de nul spelen. Na die eerste ongelukkige tegengoal verdwenen ook de rust en het overleg meteen uit ons spel. MVV’58 is dan niet stabiel genoeg en hoeft zo nog weinig ambities voor de top drie of een periodetitel te hebben.”

  Trainer Ron Laros heeft die aspiraties met ASH sowieso niet: “We mogen in deze vorm blij zijn als we het rechterrijtje kunnen ontstijgen. Er zit te weinig progressie in ons spel; we maken steeds dezelfde fouten. Dat is ook de taak van mij als trainer om dat te verbeteren. MVV’58 heeft op grond van de eerste helft terecht gewonnen maar na rust had het zomaar anders kunnen uitpakken want we kwamen sterk terug. In het laatste kwartier hebben we alleen al vier mooie kansen gehad en als die bal van Marijn Hak er in gaat, hadden we ook nog kunnen winnen.”

  Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie
  Invallers
  Beide ploegen hadden veel invallers. Bij MVV’58 waren Dave de Baar, Menno van den Brink en Robin Jager na hun dubbele kaarten in de derby bij Rhelico geschorst en zijn Morris van den Brink, Giel Grandia en Cas Wilpstra langdurig geblesseerd. ASH moest het vanwege blessures zonder Peter van Herk, Maarten van der Meijden, Edwin van Noord en Folkert van der Werf doen.

  Al na tien minuten nam een beter gestart MVV’58 de leiding. Uit een pass van Twan de Kock schoot Jacco de Leeuw vanaf links de bal in de verste hoek: 1-0. Vooral over hun linkerflank kreeg MVV’58 in de eerste helft van ASH vaak ongehinderd vrije doortocht. Bij een doorbraak van Berry van Waarden redde ASH-doelman Arjan Klip nog. Halfweg de eerste helft scoorde Jack van Mourik na zo’n Meterense aanval uit een voorzet van Jacco de Leeuw wel maar wegens buitenspel keurde de Bossche scheidsrechter Hassan Cakir deze treffer terecht af.

  ASH stelde er tegen de nogal kwetsbare Meterense defensie overigens ook kansen tegenover, maar keeper Rick van Ginkel voorkwam knap dat Marijn Hak, Hans van Kranenburg en Jens Duizer (zelfs twee keer) scoorden. Aanvoerder Danny Bijl kopte voor ASH net naast. MVV’58 beleefde toen voor rust een moeilijke periode, ook nog bij een dubieus gestuite doorbraak van Marijn Hak. Na een gemiste Meterense kans voor Berry van Waarden kwam de 2-0 voor MVV’58 in de 37e minuut dan ook als geroepen. Uit een corner van de teruggehaalde Berthold van der Meijden vanaf links kopte de geheel vrijstaande Remco Knoop mooi raak: 2-0.

  Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie
  Blunders
  Na de thee leek MVV’58 de partij al snel te gaan beslissen maar Berry van Waarden en Jack van Mourik lieten de kansen onbenut. Elf minuten na rust liet MVV’58-keeper Rick van Ginkel bij een halve misgreep een verre voorzet van Hans van Kranenburg vanaf rechts bijna in het eigen doel glippen, maar ook na consultatie van de Meterense grensrechter Piet van ’t Hoog kon scheidsrechter Hassan Cakir niet constateren of het een treffer was. Dus bleef het nog 2-0.

  Drie minuten later schoot MVV’58-keeper Rick van Ginkel echter zelf ASH ditmaal wel beslissend te hulp. Hij blunderde en liet een verre voorzet van Marc van Vugt weer vanaf rechts zomaar door zijn handen in het doel verdwijnen: 2-1. Anderhalve minuut later was de marge van twee goals echter door MVV’58 al weer snel hersteld. Een schot van Remco Knoop werd door Jack van Mourik van dichtbij in het doel gewerkt: 3-1. Het pleit leek even beslecht doch MVV’58 verzuimde om via Berry van Waarden, Jack van Mourik en in de rebound Remco Knoop de genadeslag uit te delen. Dat kwam MVV’58 bijna nog erg duur te staan.

  Penalty
  Een kwartier voor tijd keerde spanning namelijk volop terug doordat ASH terecht een penalty kreeg, omdat Hans van Kranenburg door de hiervoor met geel bestrafte captain Patrick van de Hurk werd gevloerd. Danny Bijl benutte de strafschop strak en overtuigend: 3-2. MVV’58 wankelde en bofte dat ASH na eerst een gemiste kans voor Danny Bijl bij een actie van Hidde van Wageningen geen tweede penalty kreeg. Z’n protest tegen die beslissing kostte Hidde van Wageningen een gele kaart.

  Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie
  In de 82e minuut viel de 3-3 gelijkmaker alsnog. Uit een hoge vrije trap vanaf links van Hidde van Wageningen kopte Danny Bijl schitterend met 3-3 zijn tweede doelpunt van de kille middag binnen. De streekderby kon nu alle kanten uit met Meterense corners en een kopbal van Remco Knoop maar met aan de overzijde ook een grote kans voor Marijn Hak, die net naast een onbeschermd doel mikte.

  Beslissing
  In de 87e minuut greep MVV’58 door een doelpunt van invaller Martijn van Ingen met 4-3 op de valreep toch nog de zege. Het vlagsignaal van ASH-grensrechter Sander Bijl voor buitenspel werd door arbiter Hassan Cakir ook na consultatie van de Hellouwse linesman afgewezen. Nog was de enerverende wedstrijd echter niet beslist. Via Marc van Vugt en Gert Jan van Oort kwam ASH nog dichtbij een nieuwe gelijkmaker, die MVV’58 ook nog eenmaal in de extra tijd op de eigen doellijn moest voorkomen.

  Omdat Dominic Comerford en Martijn van Ingen bij Meterense uitvallen evenmin scoorden, bleef het lang spannend maar na vijf minuten blessuretijd werd MVV’58 met 4-3 de winnaar van een enerverende en doelpuntrijke maar door veel fouten kwalitatief niet zo beste wedstrijd. MVV’58 klom zo wel naar een gedeelde derde plaats samen met Leerdam Sport, de tegenstander van komend weekend. Verslag Anton van der Giessen