• MVV’58 door de ondergrens tegen Rhelico

  Het eerste weekend van november 2018 zou als een inktzwarte dag de boeken ingaan voor MVV’58. Na een aantal goede resultaten, waarbij zelfs een derde plek werd veroverd, vielen de mannen uit Meteren keihard van hun roze wolk af. Rhelico pakte de eerste drie punten van het seizoen, terwijl MVV’58 met een beschamende 8 man de wedstrijd eindigde: 2-1.

  Het begin van de competitie was matig voor MVV’58 met twee verliespartijen tegen Herovina en Groot-Ammers. Er werd echter een winstreeks ingezet van drie wedstrijden waarin 13 keer werd gescoord en met de wedstrijd tegen Rhelico in het vooruitzicht (23 goals tegen in 6 wedstrijden) leek er geen vuiltje aan de lucht. De overgang van Rhelico naar de zaterdagamateurs verloopt vooralsnog moeizaam met vorig jaar een voorlaatste plaats en in het huidige seizoen werd pas vier keer gescoord en nog geen enkel punt gehaald. Om nog kans te maken op de eerste periode moest er absoluut met grote cijfers gewonnen worden van Rhelico en op papier zou dit niet eens heel vreemd zijn geweest.

  Snelle voorsprong
  MVV’58 startte vandaag met Rick van Ginkel ouderwets op doel, Bart van Leeuwen en Menno van den Brink vormden het centrale duo en Dave de Baar en Remco Knoop waren vandaag de opkomende flankspelers. Op het middenveld hadden Patrick van den Hurk, Cas Wilpstra, Dominic Comerford en Dico van Driel een plekje gekregen en de goals moesten komen van Giel Grandia en Robin Jager. MVV’58 begon aardig aan de wedstrijd en kreeg kleine kansjes die niet veel opleverden. Cas kopte in de 2e minuut een corner over het doel en een kleine 10 minuten later belandde een vrije trap van Giel in de handen van keeper Michel Kuipers. De gezochte 0-1 kwam niet veel later van de schoen van diezelfde Giel: een goede pass van Dominic werd op waarde geschat door onze vleugelspits en de 0-1 werd eenvoudig een kwartier na aftrap binnen geschoven door Giel!

  Gelijke stand de rust in
  In de 18e minuut kwam het eerste gevaar van Rhelico. Bij een uitbraak over rechts trok de Rumptse aanvaller de bal naar de achterlijn om vervolgens hun spits in de 16 proberen te vinden. Patrick stond op de goede plek opgesteld en voordat de aanval echt gevaarlijk kon worden, had hij de bal al weggewerkt. De wedstrijd werd op natuurgras gespeeld en daar heeft MVV’58 het altijd wat lastiger mee. Toch was MVV’58 positioneel de betere, al leverde dit niet bar veel grote kansen op. Remco glipte na 30 minuten weg op de links en met een heerlijke actie werkte hij de bal voor zijn linkervoet. Zijn uithaal knalde op de lat uiteen, maar zijn actie had zeker meer verdiend! Kort voor rust kwam Rhelico dan toch op 1-1 toen een vrije trap via Boy Harks en Dave achter Rick caramboleerde. 18 november 2017 was het de laatste keer dat MVV’58 de 0 op het scorebord wist te houden, geen cijfers om trots op te zijn. Giel had in de blessuretijd van de eerste helft nog een levensgrote kans om met een voorsprong de rust in te gaan, maar vogelvrij werkte hij de bal op de keeper.

  Dieptepunt
  De omslag kwam tien minuten na rust. Een zuiver doelpunt van Remco werd door de scheidsrechter afgekeurd en in de tegenstoot komt Rhelico zelfs op een 2-1 voorsprong toen Bram van Bergen van der Grijp de bal over Rick wist te wippen. MVV’58 en de nerveuze scheids waren het helemaal kwijt zodat Rhelico relatief eenvoudig de winst over de streep konden trekken. In een tijdsbestek van een half uur raakte MVV’58 Dave de Baar kwijt met twee keer geel, Menno van den Brink kon met twee keer geel gaan douchen en Robin Jager kreeg met twee keer geel en direct rood zelfs drie kaarten op zijn naam. Een absoluut dieptepunt deze middag. Uitgespeelde kansen werden er door MVV’58 niet meer gecreëerd, zodat de mannen van Rhelico na 90 minuten veldslag feest konden gaan vieren in de kantine.

  Reflectie
  Dit verslag is misschien wat anders zijn dan de trouwe lezers gewend zijn en het zal waarschijnlijk niet door iedereen uit het Meteren-kamp worden gewaardeerd. Scheidsrechter René Hocks floot vandaag zijn dieptepunt van zijn carrière, maar het is als verliezend team te makkelijk om de schuld op de arbitrage te schuiven. Het spel van MVV’58 en de reactie van de scheidsrechter had misschien nog wel het meeste weg van een sneeuwbaleffect: de beste man nam een hele hoop vreemde beslissingen waardoor de frustraties bij enkele spelers hoog opliepen en dit weer op de scheidsrechter gingen verhalen. Vanaf dat moment weet je dat er niets meer te redden valt. Alle reacties hebben een oorzaak en de mannen van MVV’58 mogen dan ook zeker zelf in de spiegel kijken hoe de wedstrijd verlopen is. Het mag gewoon niet gebeuren dat je drie rode kaarten pakt waarvan twee voor commentaar op de leiding, hoe oneens je het ook bent met de beslissingen. Zelf zijn we immers ook niet bepaald de Ronaldo’s en Messi’s van de wereld en blijft het hotseknotse-voetbal in de kelder van de amateurklasses. In 7 competitiewedstrijden hebben we inmiddels 6(!) rode kaarten verzameld en is het voor trainer Robin Berentsen dan ook regelmatig een uitdaging om elke week, naast de gebruikelijke blessures en rekening houdend met het tweede elftal, een kwalitatief elftal bij elkaar te krijgen.

  Volgende week
  De jeugdige ploeg heeft tegen bijvoorbeeld SVS’65 laten zien dat het bij vlagen fantastisch kan voetballen, maar het kan het zichzelf ook vaak ontzettend moeilijk maken. Gaat dit eruit, dan kunnen hele mooie resultaten worden neergezet en hoeven wedstrijden zoals vandaag niet eens meer voor te komen. In plaats dat spelers een grote bek hebben tegen de scheids, wordt het tijd dat we hem complimentjes gaan geven over zijn pakje en hem bedanken voor zijn tijd. Ook al kan hij er geen kloot van, we moeten altijd blijven bedenken dat er momenten komen (of hebben gehad zoals Rhelico-uit vorig jaar) dat we de man met de fluit wel aan onze zijde hebben staan. De mannen uit Meteren hebben volgende week een weekend vrij om over deze wedstrijd na te denken, de week erop spelen we thuis tegen ASH. Tot dan!