• MVV’58 boekt klinkende overwinning op RKVSC, maar verliest Van den Brink

  MVV’58 had zaterdag even tijd nodig om op gang te komen, maar uiteindelijk werd RKVSC met klinkende cijfers terug naar Velddriel gestuurd. Dankzij het puntenverlies van Herovina, Zuilichem en Leerdam Sport staan de mannen uit Meteren ineens weer op de derde plek in 4D. Na een 0-1 achterstand met rust bleef de teller op 6-1 staan voor blauw-zwart en ligt de jacht op de eerste periode nog open.

  Een goed wedstrijdverslag valt en staat bij de nodige portie randzaken en ook deze week was er weer voldoende te melden op de burelen van MVV’58. De inschrijflijst voor het weekendje Newcastle moest aangevuld worden met de volledige paspoortnamen van de trotse selectiespelers en het blijkt dat je nooit genoeg kunt weten van echte maten. Oer-Hollandse knapen zoals Robbert en Berry veranderden ineens in Teunis Aalbert Franciscus Catherinus Jansen en we verwachten dat deze tongbrekers voor sommige spelers nog voor de nodige problemen gaan zorgen als ze zich willen voorstellen aan die blonde stoot in een dampende Engelse nachtclub!

  Kansenregen
  Sinds lange tijd verscheen er weer een pupil van de week aan de aftrap op sportpak Achterveld. Nadat scheidsrechter De Ruiter iets voor 15:00 uur op zijn fluitje had geblazen sprintte jeugdspeler Steven Broekman er als een haas vandoor, slalomde door een woud van rood-zwarte spelers en beheerst werkte hij de bal in het netje. Voor Steven een mooi moment om te stoppen op zijn hoogtepunt zodat hij vanaf de zijlijn kon gaan beoordelen of zijn 11 Meterense helden zijn goede voorbeeld konden volgen.

  Ook helden blijken je te kunnen teleurstellen en met name in de eerste helft had MVV’58 dan ook alle moeite om het netje aan de overzijde te laten bollen. Het eerste kwartier kabbelde voorbij met twee ongevaarlijke schoten van RKVSC en het was dan ook af en toe een koude windvlaag over de volgepakte tribune die het publiek in beweging wist te krijgen. Hierna kantelde de wedstrijd en een onervaren reporter die enkel voorzien was van een bierviltje en een klein Ikea-potloodje voor de notities zou het restant van wedstrijd een zware tijd tegemoet gaan! In de laatste 30 minuten van de eerste helft stapelden de kansen zich op en waren zeker 11 mogelijkheden niet voldoende om de score te openen.

  Op de backs begonnen vandaag Dave de Baar en Remco Knoop. Normaal gesproken is Remco de nachtmerrie van elke ouder met een 18+-dochter, maar vandaag ontpopte de twee zich als de boze droom op de flanken. We durven er een wedje op te leggen dat de RKVSC-vleugelspelers de twee aanvallende verdedigers regelmatig flink vervloekt hebben vanwege hun opkomende acties! De kansenregen begon in de 17e minuut toen aanvoerder Patrick van den Hurk de bal voor zijn linker kreeg, maar zijn schot geblokt zag worden door een Velddrielse verdediger. Nog geen minuut later overkwam Morris van den Brink hetzelfde lot en de daarop volgende corner werd door Cas Wilpstra in de handen van de keeper gekopt. MVV’58 bleef er lustig op los combineren en de volgende kans diende zich na 22 minuten aan. Morris ging er op links vandoor, trok de bal naar de achterlijn en legde het leer keurig voor het intikken klaar in de vijandelijke 16. Zo vlug dat Morris was, zo traag waren de overige Meterense aanvallers zodat zijn voorzet in Niemandsland belandde. De afgeslagen bal van Morris werd inmiddelijk veroverd door Dave, maar ook Remco wist de voorzet niet achter de Velddrielse goalie te werken.

  Zware blessure
  In de 30e minuut was het onverwachts einde wedstrijd voor Morris. Voor de zoveelste keer was hij zijn verdediger te snel af en kwam hij net buiten de 16 ongelukkig in botsing met een tegenstander. Met een flinke knal op het kunstgrasveld moest de ambulance er aan te pas komen om Morris naar het ziekenhuis in Tiel te vervoeren. Met waarschijnlijk een gescheurde pees in zijn schouder moet MVV’58 het de komende weken zonder zijn topper doen en zal het voor Morris een lastige klus worden om zijn werphengel halverwege de Kalenbergse Plas te krijgen. De vrije trap die de Meterense mannen kregen werd door spits Robin Jager op de keeper gewerkt. Dezelfde Robin testte nog geen minuut later de buitenkant van het aluminum. Het spel van Meteren werd er duidelijk niet beter op door de wissel van Morris, maar alsnog hadden Robin (2x) en Twan de Kock de 1-0 voorsprong op de schoen. Hoewel normaal gesproken wetten niet gelden in het nietige dorpje in het Rivierengebied, overheerst een eeuwenoude voetbalwet alles: scoor je zelf niet, dan gaat de tegenstander er met de eer vandoor! In de blesurretijd van de eerste helft bracht spits Fozi Garmat een vrije trap knap onder controle op zijn borst en vanuit de draai schoot hij netjes de 0-1 binnen. De scheids vond het welletjes en met een onverwachtse achterstand zochten de teams de thee op en de toeschouwers konden aansluiten voor een lekkere koude gele rakker uit de goedgevulde koelkast van de barvrouw.

  MVV’58 op schot
  In de tweede helft konden de aanwezige Giel Grandia-fans eindelijk hun longen schor schreeuwen toen de vleugelspeler door trainer Robin Berentsen het veld in was gedirigeerd. Na een vervelende blessure aan zijn been is Giel op de weg terug en hij liet gelijk zijn meerwaarde zien in de 50e minuut. Een voorzet van de man die tijdens wedstrijdbesprekingen regelmatig glimlachend wakker schrikt werd half geraakt door Dave en Robin stond op de juiste plek om de 1-1 binnen te tikken. Een kleine twee minuten was het weer Remco die mee naar voren was gestoomd en wederom de keeper op zijn pad vond. MVV’58 werd steeds gevaarlijker en had in de 57e minuut op voorsprong moeten komen. Robin zette Giel vrij voor het doel, maar zijn schot werd huizenhoog 30 meter verder op de hooizolder van boer Schuum geschoten.

  Halverwege de tweede helft kwam MVV’58 dan toch op de bevrijdende 2-1 voorsprong. Dominic Comerford leverde een goede assist op Robin die zijn tweede van de middag binnenschoot. Na deze goal was het gedaan voor RKVSC en walste MVV’58 over zijn tegenstander heen. Remco kopte na 67 minuten de 3-1 tegen de touwen en helemaal onverwachts was dit doelpunt niet. Speciaal voor de wedstrijd tegen RKVSC kwam onze back met een verrassend fris kapsel voor de dag zetten. De dag voor het duel besloot Remco langs de plaatselijk barbier te gaan waarbij de keuze viel op standje ‘Eiland’; “zijkantjes lekker fris en bovenkant rustig laten, broer!” De perfecte voorzet van Menno van den Brink werd als een magneet aangetrokken door het korte koppie van Remco die met zijn 3e goal in 3 wedstrijden als verdediger liet zien een ontzettende aanvallende meerwaarde te zijn.

  Binnen 10 minuten werd score opgevoerd naar 6-1: Robin werd gevloerd in de 16 en hij werd de Hattrick Hero door de penalty feilloos binnen te schieten. In de 79e minuut pikte Giel nog zijn goaltje mee en het laatste woord was voor Dominic die ongestoord een solo kon inzetten en de 6-1 binnen kon schuiven. RKVSC zal een lastig seizoen tegemoet gaan aangezien trainer Robert Hooijmans wegens een gebrek aan (fitte) spelers een kwartier voor tijd zelf nog binnen de lijnen moest komen. MVV’58 had dit duel misschien wel de dubbele cijfers verdiend, maar met een einduitslag van 6-1 kon iedereen elkaar tevreden aankijken in de kleedkamer.

  Volgende week
  Met het Halloween-feest en de Dag van de Schoonmoeder op 28 oktober in het vooruitzicht hebben we in ieder geval al een bestemming gevonden voor de heksenbezem die na dit weekend nutteloos dreigde te worden. Na een weekje opladen gaan we vol vertrouwen naar Rumpt waar Rhelico tot dusver moeite heeft om punten binnen te halen. Tot dan!