• MVV'58 1 periodekampioen

  MVV’58 periodekampioen na nipte 1-2 winst bij ASH

   
  HELLOUW ?? MVV’58 behaalde zaterdag in Hellouw tegen ASH met 1-2 moeizaam de nipte winst die nodig was voor de titel van de tweede periode. Na de Hellouwse openingsgoal van Folkert van der Werf maakte Remco Knoop nog voor de pauze gelijk. Een vroeg doelpunt van Morris van den Brink al meteen na rust bleek voor MVV’58 na veel spanning tenslotte net genoeg voor de zwaarbevochten periodeprijs in de vierde klasse.

  Bijna driehonderd toeschouwers zagen in Hellouw bij prima lenteweer een wedstrijd met veel emoties maar weinig goed voetbal.

  Opgelucht
  MVV’58-trainer Robin Berendsen haalde na afloop opgelucht adem: "Het was vandaag een slechte wedstrijd. De spanning en emoties speelden ons te veel parten. We werden op het middenveld soms weggelopen. En dan kom je ook nog eens met 1-0 achter. Bovendien moest ik Patrick van den Hurk meteen nadien wisselen en misten we routine en rust in het spel. Ons voetbal was te gespannen maar gelukkig werd het met 1-1 na die vrije trap van Morris van den Brink toch vrij snel gelijk en maakte weer Morris van den Brink een mooie aanval vroeg na rust met 1-2 in tweede instantie goed af. Hopelijk is de druk er nu na deze prijs een beetje bij ons af. Ik ben blij dat de nacompetitie in elk geval binnen is. Dat is in Meteren al even geleden."

   

  Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie

   

  Drie jaar terug stond MVV’58 overigens nog wel in die nacompetitie maar was het avontuur tegen Asperen met twee ruime nederlagen heel snel voorbij.

  Honneurs
  Bij ASH nam Tobi Bambacht zaterdag in de dug-out de honneurs waar voor trainer Ron Laros, die nog wel als toeschouwer aanwezig was maar vanwege het naderende levenseinde van zijn vader ditmaal niet in functie was. De reactie van Tobi Bambacht na afloop op het resultaat van de levendige streekderby: "Dit is voor ASH een zure nederlaag. Er was veel inzet en een punt was niet onverdiend geweest. Ik vond de vrije trap waaruit het 1-1 werd onterecht en bij de 1-2 stond Tjeerd van de Heuvel achterin bij ons helaas niet op te letten. Toch kwam ASH nog dichtbij een gelijkspel, vooral bij die mooie kopkans voor Danny Bijl en bij de mogelijkheid voor Emil van Wageningen. Bovendien moest ik onze beste aanvaller Marijn Hak na zijn gele kaart wel uit zelfbescherming na rust wisselen. ASH heeft vanmiddag aardig gespeeld, maar het was net niet genoeg."

   

  Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie

   

  Fel begin
  Tijdens een fel begin van beide partijen ging een Meterense vrije trap van Morris van den Brink net naast. Een fout van de wisselvallige keeper Rick van Ginkel werd MVV’58 al na tien minuten bijna fataal maar de Meterense doelman voorkwam nog net dat Marijn Hak profiteerde.

  Bij MVV’58 kwam verreweg het meeste doelgevaar van aanvoerder Morris van den Brink. Eerst was hij echter net iets te zelfzuchtig en daarna werd zijn vrije trap door ASH-keeper Arjan Klip goed weggetikt. Na twintig minuten tastte ASH’er Arne Hak bij een verre uittrap van keeper Rick van Ginkel lelijk mis. De erg offensieve linksback Jacco de Leeuw kreeg daardoor een mooie kans, maar doelman Klip redde knap met zijn voet.

  Halfweg de eerste helft nam ASH verrassend met 1-0 de leiding. Keeper Rick van Ginkel liet een afstandsknal van Danny Bijl los en Folkert van der Werf profiteerde hier goed van: 1-0. De Meterense goalie werd door Marijn Hak te veel gehinderd om de zaak nog te kunnen herstellen. Meteen moest MVV’58 ook nog eens routinier Patrick van den Hurk geblesseerd door Dico van Driel vervangen.

   

  Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie

   

  Gelijkmaker
  De gelijkmaker van MVV’58 viel in de 34e minuut na een omstreden vrije trap op links. Morris van den Brink trof van ver de binnenkant van de paal en Remco Knoop werkte de bal over de doellijn: 1-1. Al zijn veertiende competitiegoal. Marijn Hak liep voor zijn protesten tegen een gele kaart op. Dat lot trof MVV’58-speler Dave de Baar na een charge op Hidde van Wageningen ook, nadat hij eerder die sanctie na een actie tegen Marijn Hak was ontlopen. De beslissingen van de Gorkumse arbiter Dirk de Ruiter waren soms wat onberekenbaar, want ook ASH’er Tjeerd van de Heuvel had in de emotionele eerste helft na een overtreding jegens Dominic Comerford z’n prent wel verdiend.

  Sensationeel
  De tweede helft begon sensationeel. Binnen anderhalve minuut stond MVV’58 na een vlotte aanval al met 1-2 voor. Remco Knoop mocht na een gave voorzet van Tijn Wilpstra vanaf rechts voor doel vrij inkoppen. ASH-keeper Arjan Klip redde eerst nog, maar Morris van den Brink benutte attent en resoluut de rebound: 1-2.

  Twee minuten later had een sterk gestart MVV’58 de zege al veilig moeten stellen maar uit een goede voorzet van Remco Knoop weer vanaf rechts kopte ditmaal Jacco de Leeuw net over. Nu kreeg ASH in de 56e minuut zelf tegen het defensief kwetsbare MVV’58 een prima kans op de gelijkmaker. De voorzet van Marijn Hak vanaf rechts was precies op maat maar Danny Bijl kopte vanuit vrije positie net naast. Even later trof Folkert van der Werf voor de thuisclub nog eens het zijnet.

  Zo bleef het spannend want MVV’58 bleek niet bij machte om de klus al definitief te klaren. Een solo van Remco Knoop strandde, invaller Martijn van Ingen mikte na een voorzet van Jacco de Leeuw over, en een ver diagonaal schot van Morris van den Brink ging naast. Dat lot trof een verre poging van Folkert van der Werf aan de overzijde voor ASH eveneens.

  Slotfase

  In de slotfase moest MVV’58 nog erg alert blijven om de winst, die perse nodig was voor de periodetitel, te verzekeren. Invaller Emil van Wageningen kreeg nog de beste Hellouwse kans en wilde de bal tussen de benen van de uit zijn doel gekomen keeper Rick van Ginkel heen spelen maar dat had de Meterense doelman goed in de smiezen. Tijdens de korte extra tijd kwam MVV’58 tegen een uitgeblust ASH niet meer in grote problemen en moest ASH-keeper Arjan Klip zelfs bij een vrije trap van Morris van den Brink nog goed ingrijpen.

  MVV’58 is na de kostbare 1-2 winst nu al twaalf duels op rij ongeslagen en de periodetitel is daarvoor een verdiende beloning. Promotie is evenwel pas een echte prijs. Dat kan via de nacompetitie of ook nog als MVV’58 kans ziet om vanaf de huidige derde plaats koploper Brakel en Groot Ammers op de ranglijst te passeren en kampioen te worden. Dat is voor MVV’58 al precies tien jaar geleden. Het competitieslot kan voor MVV’58 dus nog enerverend worden. ASH mag alleen nog hopen op een wonder in de derde periode, maar dan moeten flaters zoals een week eerder in Noordeloos nu wel uitblijven en zal komende zaterdag thuis in elk geval van Kerkwijk moeten worden gewonnen.

  Bron regiovoetbal verslag Anton van der Giessen