• Morris van den Brink niet te stoppen tegen Leerdam Sport

  Met 2 wedstrijden te gaan blijft het ongekend spannend in de titelrace van 4D. MVV’58 pakte Leerdam Sport na rust in, terwijl ook Groot-Ammers en Brakel deden wat ze moesten doen: winnen. Theoretisch gezien zou MVV’58 volgende week het kampioenschap kunnen pakken bij winst op Groot-Ammers én een misstap van Brakel tegen Kerkwijk. Precies 10 jaar geleden ging de titel ook naar Meteren. Zou het dit jaar weer gebeuren?

  Het was deze week een wat sombere week voor voetbal- én sensatie liefhebbend Meteren. Ajax beleefde een waar debacle in Londen en een dag later stelde een tenenkrommend saaie aflevering 13 van Temptation Island met de veel beloofde dreamdates misschien nog wel meer teleur. Gelukkig zorgen de mannen van trainer Robin Berendsen dit seizoen regelmatig voor een glimlach op het gezicht en kleurde de stemming, met de wedstrijd tegen Leerdam Sport op het programma, alweer gauw helderblauw.

  Vijftien spelers stonden op het lijstje van Robin, waarbij Twan de Kock, Dico van Driel, Jack van Mourik en de jonge Finn van Kessel de bank mochten warmhouden. De niet fitte Berry van Waarden hoefde zich als 16e man niet om te kleden en was alleen bij hoge nood nodig. Waar Berry normaal geplaagd wordt door blessures, was hij deze week blessurevrij. Een unicum, maar dat de voetbalgoden hem niet goed gezind zijn bleek wel toen een klein griepje hem zaterdagochtend boven de wc deed belanden. Met samengeknepen lippen als een influencer kon hij deze zonnige zaterdag dan ook lekker shinen op de tribune.

  LASTIGE EERSTE HELFT
  Scheidsrechter Copper zag rond 15:00 uur dat de laatste supporters de Mei-markt op het terras hadden afgestruind en deed wat hij het liefste doet op zaterdag: als een bezetene zijn fluitje er van langs geven! MVV’58 kwam erg matig uit de startblokken en zag hoe Leerdam Sport in vijf minuten twee behoorlijke kansen om zeep hielp om de score te openen. Dat dit de enige gevaarlijke kansen voor de mannen uit Leerdam waren, was misschien wel tekenend voor de eerste helft. In een slaapverwekkende helft werden alleen Robin Jager en Cas Wilpstra met een ver afstandsschot nog gevaarlijk voor MVV’58. De 200 toeschouwers die collectief in slaap waren gedommeld, werden na 45 minuten gewekt door de arbiter en iedereen spoedde zich dan ook snel naar de markt voor een overheerlijk broodje hamburger en wat lekkers om het mee weg te spoelen.

  ACHT GOALS, TWEE WEDSTRIJDEN
  In de tweede helft werden Robin, Tijn Wilpstra en Morris van den Brink in de aanval gezet om meer kansen te creëren. De mannen uit Meteren werden sterker en binnen 15 minuten had MVV’58 via Remco Knoop (kopbal, schot met links) en Morris van den Brink (schot over) op voorsprong kunnen komen. In de eerste helft leek er een overwinning voor MVV’58 geen moment in te zitten, maar binnen 5 minuten schoot Morris alle spanning van de wedstrijd. Met een geweldige actie over de linkerkant schoot hij loeihard de 1-0 tegen de touwen en een paar minuten later strafte hij met een vrije trap de slecht neergezette muur van Leerdam Sport af.

  De fysiek sterke spits van Leerdam Sport had deze week weinig in te brengen tegen Cas zodat er aanvallend weinig gevaar kwam van de bezoekers in de tweede helft. MVV’58 ging op zoek naar meer goals en Tijn Wilpstra had de pech dat hij met een kopbal de lat raakte. Rechtsback Mo el Idrissi had alle moeite met Morris die veel op de linkerflank was te vinden en na weer een overtreding mocht hij in de 72e minuut met twee keer geel op zak eerder gaan douchen. Opnieuw ging Morris achter de bal staan en vanaf een meter of 25 schoot hij, na een blunder van de keeper, de 3-0 in de touwen. Twee minuten later was het weer Morris die zijn 4e van de middag maakte. Vier goals vorige week tegen RKVSC, nu vier goals in 13 minuten. Niet slecht! Voor de scouts die dit lezen: die gozer rookt als een ouwe fabrieksschoorsteen, spuugt niet in Bacootje en moet je dan ook niet in je team willen hebben. Geloof ons maar. MVV’58 kreeg nog een paar kansen om de score verder op te voeren, maar of de paal stond in de weg of de afwerking was niet scherp genoeg. Toch was de 4-0 einduitslag voldoende om op doelsaldo uit te lopen op de twee concurrenten.

  VOLGENDE WEEK
  Na de winst op Leerdam Sport krijgen steeds meer en meer supporters zin om kampioen te worden, om hard mee te blèren op Engelstalige kampioensnummers waar niemand echt de tekst van kent en om enorm veel bier te drinken in een afgelaaien kantine. Met het zweet op de bovenlip van de inspanning en een blauw-zwarte MVV-sjaal van twee euro strak boven het hoofd met veel consumptie Sjampiooone in het oor van degene naast je brullen. Op zulke momenten staat de tijd even stil en zijn we het gelukkigst. Dan vergeten we dat we hadden beloofd om thuis mee te eten en vullen we onze maagjes met de laatste koud geworden bamischijf van de schaal die is blijven liggen. De ruzie thuis praten we morgen wel weer goed.

  Maar zover is het nog niet! Groot-Ammers zal de belangrijkste wedstrijd van het seizoen gaan worden. Bij winst kan het kampioenschap ons bijna niet meer ontgaan, bij een gelijkspel doet ook Brakel nog mee en bij verlies zal Groot-Ammers er zeker met de titel vandoor gaan aangezien zij de laatste wedstrijd spelen tegen RKVSC. Maar wat er ook gebeurt volgende week, we zullen gaan huilen als Temptation Sidney na een onschuldig kampvuur. Huilen van vreugde of huilen van verdriet. Met een stemmetje zo hoog zullen we naar elkaar piepen dat we echt wel van elkaar houden of juist dat je met deze eikels nooit kampioen gaat worden. Het belooft een geweldige pot te worden. Tot dan!