• Kantinedienst

  Je staat ingeroosterd op een kantinedienst, maar weet niet goed wat je te wachten staat. Op deze pagina leggen we je graag uit wat er bij een kantinedienst komt kijken. Zo ben je optimaal voorbereid, weet je wat je te doen staat en wat je kan en mag verwachten.

  De kantine is het gehele jaar door voor allerlei activiteiten geopend. Natuurlijk op zaterdag tijdens de wedstrijden en door de weeks voor de trainingen, maar ook voor andere activiteiten zoals cursussen, vergaderingen, kaartavonden of andere bijeenkomsten staan de kantinedeuren open.

  Belangrijk tijdens deze activiteiten is een goede organisatie van de kantine. Hieronder vind je een beschrijving van het werkgebied en de verschillende taken en verantwoordelijkheden die horen bij een kantinedienst. Daarnaast zijn onderaan de pagina de verschillende kantinediensttaken opgenomen waarin het verdere proces staat uitgeschreven.

  Werkgebied
  Het werkgebied van de kantine behelst vanaf de ingang van de kantine, de gehele kantine, het terras, de keuken, de toiletten en de ruimten t.b.v. de opslag van goederen.

  Taken en verantwoordelijkheden
  Heb je kantinedienst dan help je mee achter de bar of in de keuken van de kantine. Je bent dan onder andere verantwoordelijk voor de verkoop van dranken en etenswaren, het handhaven en naleven van de gezellige sfeer, de muziek en TV, maar ook zorg je voor de orde en netheid in de kantine.

  Verder draag je zorg voor het aanvullen van de benodigdheden in het sanitair, het in ontvangst nemen, beheren, en na de wedstrijd weer uitreiken van de in bewaring gegeven waardevolle spullen.

  Kantinebegeleider
  Op zaterdag is er naast de participanten ook een kantinebegeleider aanwezig die de participanten ondersteunt en faciliteert tijdens de uitvoer van de taken.

 • Kantinedienst dinsdag/donderdag

  Op dinsdag- en donderdagavond trainen de meeste seniorenteams van onze vereniging. Om het verenigingsgevoel optimaal te stimuleren doen we graag de kantine op deze avonden open. Sta je ingeroosterd op één van deze avonden, dan kun je het volgende verwachten.

  Bij aanvang zal je worden verwelkomt door Linda Maasdam (06- 10508718), die je indien nodig op weg zal helpen in de kantine. 

  Tijdens deze avonden gaat het primair om het verkopen van dranken en etenswaren. Mocht het rustig wezen, bijvoorbeeld gedurende de trainingen, dan kunnen één of meerdere van de onderstaande werkzaamheden worden uitgevoerd. Heb je een activiteit afgerond dan graag deze aftekenen met datum op de lijst in de keuken.  

  Om 22:30 uur zit de dienst erop en zullen leden van de selectie de kantinedienst overnemen. 

  Activiteiten 

  Frequentie 

  Was opvouwen en in de kast leggen. Tweede kast van links boven 

   

  Het schoonmaken van de frituur 

  Eens in de 3 weken 

  Het schoonmaken van de boorden boven op de bar bij het snoepgoed 

  Eens in de 4 weken 

  Het schoonmaken van de bar onder het koffiezetapparaat en de kassa 

  Eens in de 4 weken 

  Het stofzuigen van het voorraadhok 

  Eens in de 4 weken 

  Het schoonmaken van de afzuigkap 

  Eens in de 6 weken 

  Het schoonmaken van de verschillende kastjes 

  Eens in de 6 weken 

  Het schoonmaken van de koelingen 

  Eens in de 6 weken 

  Het schoonmaken van de glazen aan de korte kant van de bar 

  Eens in de 6 weken 

  Het schoonmaken van de cola koelkast 

  Eens in de 6 weken 

  Het schoonmaken rondom de vriezer 

  Eens in de 6 weken 

  Het schoonmaken van de koelkast in het voorraadhok 

  Eens in de 6 weken 

  Het schoonmaken van de keukenkasten onder het keukenblok 

  Eens in de 8 weken 

  Het schoonmaken van de keukenkasten boven het keukenblok 

  Eens in de 8 weken 

  Het schoonmaken van het keukenblok bij de frituur 

  Eens in de 8 weken 

  Het schoonmaken van de bovenkant van de bruine koeling 

  Eens in de 8 weken 

  Het schoonmaken van de voorraadplanken 

  Eens in de 8 weken 

 • De kantinedienst op zaterdag is opgebouwd uit verschillende tijdsblokken van 2,5 uur per dienst. Met de tijdsblokken van 2,5 uur spelen we in op het uitgangspunt uit het beleid om leden tegemoet te komen in een maximale keuzevrijheid voor wat betreft datum en tijd. De diensten en bezetting op zaterdag zijn als volgt verdeeld over de dag:

  • 07:30 – 10:00 | 2 personen + 1 kantinebegeleider
  • 10:00 – 12:30 | 4 personen + 1 kantinebegeleider
  • 12:30 – 15:00 | 4 personen + 1 kantinebegeleider
  • 15:00 – 17:30 | 4 personen + 1 kantinebegeleider
  • 17:30 – 20:00 | 4 personen + 1 kantinebegeleider

  De zaterdag begint al vroeg voor hen die staan ingepland op de eerste kantinedienst van de zaterdag. Om onze jongste talenten (en hun ouders/verzorgers) optimaal te faciliteren is de kantine vanaf 07:30 open. Samen met de kantinebegeleider en een mede participant zorg je voor een goede opstart van de kantine. Dit uit zich in onder andere het zetten van koffie en thee en het schenken, wegbrengen en ophalen van frisdrank aan de spelende jeugdteams in de kleedkamers tijdens de rust.

  Om 10:00 uur sluiten nieuwe participanten zich aan of worden de taken afgewisseld. Voor de diensten vanaf 10:00 uur vragen we de participanten 10 minuten van te voren aanwezig te zijn. Vanwege wedstrijden die net zijn afgelopen of waarbij het rust is, kan het soms net even wat drukker zijn.

  Ook wordt vanaf 10:00 uur de keuken in gereedheid gebracht voor de lunch. Het is dan mogelijk om iets uit de frituur of een tosti te bestellen. In  het PDF document staan alle werkzaamheden vermeld die horen bij een kantinedienst op zaterdag.