• Het coronavirus

  Het zal je vast niet zijn ontgaan dat het coronavirus steeds dichterbij komt. Al is het nog niet in onze regio aangetroffen, ook op onze club moeten we er rekening mee houden.   

  We willen graag een aantal afspraken met je maken om te voorkomen dat het virus ongewild verder verspreid wordt. Ook willen we je informeren hoe we op de club met de situatie omgaan. 

  Wat je kunt doen om verspreiding van het virus te voorkomen is het volgende: 

  • Was je handen regelmatig. 
  • Hoest en nies aan de binnenkant van je elleboog; 
  • Gebruik papieren zakdoekjes; 
  • Geen handen geven. 

   

  We volgen de landelijke richtlijnen van RIVM/Rijksoverheid/GGD. Volgens die richtlijnen is thuishouden of weren van de club niet nodig als personen geen klachten hebben: 

  RIVM: https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden#nederland 

  Rijksoverheid: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/veelgestelde-vragen-over-coronavirus-en-onderwijs 

  GGD: https://www.ggdru.nl/over-de-ggd/nieuws-en-persberichten/nieuwsbericht/artikel/update-coronavirus-462.html 

   

  Wanneer de huisarts raadplegen? Als:

  • Er sprake is van koorts met luchtwegklachten (hoesten of kortademigheid) in combinatie met een verblijf, de afgelopen twee weken, in een land/regio waar het virus wijdverspreid is (zie hiervoor het overzicht op de website van het RIVM);  
  • De afgelopen twee weken contact is geweest met een patiënt met het coronavirus. Als je contact opneemt met de huisarts, dan zal deze overleggen met de GGD of onderzoek naar het coronavirus nodig is. Toegang tot school is niet mogelijk tot definitief duidelijk is dat geen sprake is van een corona-infectie.  

   

  Wij blijven de ontwikkelingen en informatievoorziening over het coronavirus met aandacht volgen en zullen je, indien nodig, nader informeren.