• Giel Grandia matchwinner tegen Noordeloos

  Giel Grandia matchwinner tegen Noordeloos
  Het is inmiddels 125 dagen geleden dat er een wedstrijdverslag van de burelen van MVV’58 is gerold. 125 onzekere dagen voor de digitale supporters van misschien wel de mooiste club uit Meteren die niet van moeder de vrouw elke week de toestemming hebben om sportpark Achterveld lijfelijk te bezoeken. Niet gek, want daar gebeuren immers regelmatig gekke dingen. Maar er is goed nieuws! Het gilde der journalisten stond met pen en papier in Noordeloos klaar om verslag uit te brengen van de uitwedstrijd van MVV’58 tegen de plaatselijke voetbalvereniging. Het kostte heel veel pijn en moeite, maar de mannen uit Meteren konden in de slotminuten de drie punten in de tas met vuile was gooien: 1-2!
  Koppositie
  Wie denkt dat er in 125 dagen niets spannends gebeurt in Meteren komt mooi bedrogen uit. Er is namelijk weer liefde in het spel van Meteren geslopen. Niet de kalverliefde die je als puberjochie ontdekt in het fietsenhok van school. Nee, vol passioneel vuur staan de supporters langs de lijn de namen van hun helden te scanderen. Brakel heeft sinds de winterstop een voorsprong van 10 punten laten verdampen en MVV’58 kan dit Paasweekend de koppositie overnemen. Spelers kunnen hierdoor de laatste weken aan niets anders meer denken dan te hard opgepompte ballen, slappe tosti’s en de laatste 5 euro in de portemonnee die stukgeslagen moet worden aan de bar.
  Terug naar Noordeloos. Trainer Robin Berentsen had voor deze uitwedstrijd 17 man opgetrommeld die moesten zorgen voor een goedgevulde lap pot. Het was nu eenmaal dorstig weer op deze zonovergoten zaterdag voor Pasen! Robbert van Eck was weer terug van een lange blessure, Robin Jager was door de KNVB vrijgelaten van een maandenlange schorsing en Jean-Luc van Mourik dacht met nummer 11 zijn debuut te kunnen maken in 1, maar helaas voor hem goochelde de trainer met rugnummers en mocht hij een plaatsje uitzoeken op de reservebank. Giel Grandia, Amine Tannaoui en Jurre Grandia maakten de bank compleet.
  Snelle voorsprong
  Half Meteren was afgekomen op deze belangrijke wedstrijd. Nog voordat iedereen de zonnebril recht op de neus had kunnen zetten en de kroonkurk van een heerlijke groene knuppel uit het kratje had geslagen, lag de bal al in het vijandelijke netje. Een lange crosspass van Patrick van den Hurk kwam aan bij Jacco de Leeuw en zijn gave voorzet werd door Remco Knoop in de 1e minuut binnen geknikt. Doelpunt nummer 16 van de man die er voorheen om bekend stond dat hij er met je meisje en biertje vandoor ging als je de andere kant op keek, maar dit seizoen vooral regelmatig een goaltje meepikt!
  Het publiek ging er eens lekker voor zitten toen een paar minuten later een voorzet van Dave de Baar net voor het hoofd van Remco werd weggewerkt en een moeilijke terugspeelbal van Patrick op keeper Rick van Ginkel bijna een doelpunt opleverde voor Noordeloos. Wie de afgelopen week Champions League had gekeken, kreeg een keiharde realiteitscheck bij het zien wat Noordeloos en MVV’58 het vervolg van de eerste helft op de mat legde. Bijna 20 minuten lang leek een date met Temptation Laura een spannendere bezigheid dan vertoeven op de Nieuwendijk. Gelukkig voor de toeschouwers pakten de twee teams de draad na een minuut of 24 weer op en mocht MVV’58 van geluk spreken dat spits Patrick Slijkoort bij balverlies van de Meterense verdediging de binnenkant van de paal trof. Dit was het startsein voor MVV’58 om meer druk te zetten om de voorsprong uit te breiden. De kansen waren helaas niet besteedt aan met name de wat grieperige (brakke?) Berry van Waarden. Een steekpass van Tijn Wilpstra werkte hij met rechts net naast de goal en een afvallende bal na een heerlijke solo van dezelfde Tijn werd door Berry op de keeper geschoten. Geblesseerd ging onze spits naar de grond, maar nadat in de dug-out werd geconcludeerd dat er langs de lijn behoorlijk wat leuke grietjes stonden en zijn haar toch wel erg goed zat, besloot hij het strijdtoneel weer te betreden.
  De wedstrijden van Groot-Ammers en Brakel waren een half uur eerder begonnen en als vertrouwd kwam er rond de 40e minuut een verfrommeld briefje uit het tasje van gastvrouw Dinie die naast de dug-out had plaatsgenomen. Zoals op tv ging het briefje razendsnel langs de wisselspelers richting de trainer. Tot op de dag van vandaag is het ons nog onduidelijk of het hier gaat om de tussenstanden, een boodschappenlijstje bestemd voor onze veldmeester of is Dinie wellicht het strategisch meesterbrein waarop Robin Berentsen leunt? We zullen het misschien nooit weten.
  Dico van Driel ontkwam in de 41e minuut aan een gele kaart toen hij het shirtje van zijn tegenstander ongeveer 3 maten groter had getrokken. Een schot van Jacco werd in de blessuretijd van de eerste helft van de lijn gewerkt en de rebound van Berry werd naast geschoten. De jonge arbiter Klaare vond het mooi geweest en met een 0-1 ruststand zochten de spelers de thee en het publiek de ijskoude rakkers op terras op.
  Missen van kansen afgestraft
  Het was erg warm op het kunstgrasveld van Noordeloos en het duurde dan ook lang voordat de mannen uit Meteren weer bij de les waren. Noordeloos drong aan en een vrije trap die rakelings langs de kruising werd geschoten had een eerste waarschuwing moeten zijn. De 1-1 kwam in de 55e alsnog van de voet van Arie van Steenis en opeens was het voor MVV’58 alle hens aan dek. Puntverlies zou waarschijnlijk afhaken in het kampioenschap betekenen. De mannen uit Meteren herpakten zich en MVV’58 kon in de laatste 20 minuten toch aardig wat kansen bijschrijven. Een schot van Jacco werd met de vingertoppen over het doel getikt, een kopbal van Morris van den Brink verdween net naast het goal en een vrije trap van Remco werd uit de stuit op de slof genomen door invaller Robin. Ook dit leverde geen doelpunt op.
  Bevrijdende 1-2
  Giel Grandia werd ingebracht en hij had niet lang nodig om de bevrijdende 1-2 door de benen van keeper Erik de Bruijn te schuiven. Het publiek schoot op de banken en de penningmeester van Meteren kon tot zijn grote opluchting weer diep- en diepzwarte omzetcijfers voor de kantine noteren. Vijfjes vliegen toch net wat makkelijker de knip uit als er ook al 3 punten inzitten! Heel even werd het nog spannend toen Noordeloos op randje buitenspel ontsnapte en de 2-2 tegen de touwen joeg. Gelukkig stond grensrechter Sjaak Jager stijf als een bankdirecteur op een begrafenis met de vlag huizenhoog in de lucht te wapperen. De actie werd afgefloten en heel Meteren kon opgelucht de 1-2 winst op Noordeloos gaan vieren!
  Paasmaandag
  Paasmaandag treedt MVV’58 aan tegen RKVSC dat afgelopen zaterdag met maar liefst 14-0 klop kreeg van ASH. Het is dus maar de vraag hoeveel waarde je hecht aan zo’n wedstrijd. Aan de andere kant valt Roger ook niet voor de wulpse rondborstige Lizzy terwijl zijn Laura een stoffige boekhouder nog in slaap weet te sukkelen. De wonderen zijn dus de wereld nog niet uit en we hebben de punten keihard nodig om koploper te worden in 4D. Tot dan!