• Clubicoon Gijs van Empel overleden

  Ons bereikte het droevige nieuws dat Gijs van Empel na een lang ziektebed is overleden.

  Gijs was lid vanaf het eerste uur en een heel verdienstelijk voetballer. Samen met Gijs werd het 1e elftal van  MVV’58 vaak kampioen. Zo behaalde hij samen met het team al in 1963 de eerste klasse. Dat was toen de hoogste klasse in de regio Gorkum vol met sterke ploegen. Gijs scoorde regelmatig en met 147 doelpunten in zijn voetbal loopbaan van 1958 tot 1972 werd hij 2e op de topscoorders lijst van MVV’58. Op 10 juni 1972 in een speciaal duel  met een Betuws streekteam tegen het bondselftal van de afdeling Dordrecht nam Gijs als speler afscheid van MVV’58. Echter nam hij nooit afscheid als lid. Gijs was later jarenlang leider van het eerste elftal. 

  Als eerbetoon aan Gijs,  werd de in 1987 geopende tribune omgedoopt tot de Gijs van Empel Tribune. Gijs bleef zolang als zijn gezondheid het toeliet MVV’58 bezoeken. Het was zijn lust en zijn leven. In 2016 bezocht Gijs voor het laatst tijdens het jubileum MVV’58. 

  Gijs was ere-lid van onze vereniging en stond in de wijde omtrek bekend als ‘Mister MVV. Met Gijs verliezen wij een icoon van de club. Wij zullen hem missen.

  Onze gedachten gaan uit naar zijn naasten. Wij wensen hen veel sterkte toe in het verwerken van dit verlies.

  Elk afscheid is de geboorte van een herinnering en de herinneringen aan Gijs zullen altijd blijven bestaan.

  Het bestuur komt spoedig met nader bericht over mogelijke aanpassingen in het programma.