.
.

Zwaluw VFC JO10-2 – MVV’58 JO10-1 5 – 2


Zwaluw VFC JO10-2 – MVV’58 JO10-1 (10-12-2016)

Vandaag stond de laatste competitiewedstrijd op het programma, de uitwedstrijd tegen Zwaluw. Helaas moest ijzervreter Toine vandaag vanwege ziekte verstek laten gaan, waardoor zonder wissels op pad gegaan werd. Een paar weken geleden hadden wij Zwaluw uit de beker gestoten door een 5-2 overwinning te boeken, en blijkbaar wilden de gastheren hiervoor een sportieve revanche nemen. Ondanks het feit dat voor beide ploegen niets meer op het spel stond, begon Zwaluw fel aan de wedstrijd, wat al na enkele minuten leidde tot de 1-0. Zwaluw dekte goed en combineerde daarnaast prima met veelal 1 x raken, waardoor zij 5 minuten later ook de 2-0 konden maken. Daarna leek MVV wakker geschud, en uit een mooie aanval van Rens en Jesse over links, kon Bas de afgeslagen bal ineens in de verre hoek schieten en was de aansluitingstreffer een feit. MVV leek beter in de wedstrijd te komen, speelde wat vaker op de helft van de tegenstander, maar uit 2 corners stond het ineens 4-1. Tot overmaat van ramp kon Zwaluw door onvoldoende wegwerken van de bal ook nog voor rust de 5-1 maken. Oei, dat zijn we niet gewend.

Gelukkig volgt de rust en kunnen coaches Wim en Jacco onze jongens nog proberen te overtuigen van onze eigen kwaliteiten. En dat lijkt te lukken. MVV gaat in de 2e helft volop op jacht naar doelpunten. Duels worden weer gewonnen en vanaf het middenveld wordt de ene na de andere aanval opgezet. Maar helaas blijft Zwaluw ook fanatiek voetballen en begint door de aanvalsdrift de vermoeidheid wat toe te slaan. Maar dan volgt een nieuwe aanval. Bas rukt met de bal aan de voet op naar voeren, Rens op links en Nick op rechts lopen mee naar voren en uit een pass op maat kan Nick de 5-2 maken. Met nog 8 minuten op de klok lijkt deze treffer echter te laat te komen en bovendien begint de vermoeidheid nog verder toe te slaan. Het spel golft in deze fase op en neer en hoewel Meteren nog een paar kansen krijgt, blijft de 5-2 score staan. Niet alleen doordat enkele aanvullen van ons precisie misten, maar ook omdat Mika en Pieter verdedigend een paar keer goed ingrijpen en Eise zijn doel verder schoon hield. Exact dezelfde uitslag als de bekerwedstrijd, maar helaas nu andersom. Al met al een prima 2e helft gespeeld waarin onze jongens hebben laten zien dat ze tegen iedere ploeg lekker kunnen meevoetballen.

En zo komt een einde aan deze sterke herfstcompetitie, waar MVV zich prima staande heeft weten te houden. Prima gedaan jongens, en met alle vertrouwen op naar de voorjaarscompetitie!

Reviews

  • Total Score 0%
User rating: 0.00% ( 0
votes )