.
.

VVAC 1 -MVV’58 1 3-3


Ondanks dat Piet Paulusma het amateurvoetbalweer voor dit weekend een 1 had gegeven, waren de ijsmeesters van de KNVB het er gauw over eens: geen geouwehoer maar gewoon voetballen! Toen de rook van het voetbalgeweld tegen VVAC was opgetrokken stond er uiteindelijk 3-3 op het scorebord. Voor beide teams een resultaat met hele gemengde gevoelens.

In het normaal zo warme en zonnige Meteren was het al ijskoud, maar op de open vlaktes van Ottoland was het helemaal afzien. De harde wind stond recht op het veld wat ervoor zorgde dat je liever met je meisje op het berenvel voor de houtkachel was blijven zitten. Vanwege de kou togen de mannen uit Meteren dan ook volledig bepakt en bezakt af naar VVAC.

Volledig bepakt en bezakt? Nou, niet helemaal. Remco Knoop had zijn handen zo goed in zijn broekzakken ingepakt dat hij voor het gemak maar zijn hele voetbaltas in Meteren had laten staan. Waar we vorige week nog zo lyrisch waren over zijn nieuwe voetbalschoenen, dreigde een week later alweer het gevaar dat Remco na 90 minuten voetbal op geleende schoenen met een leenonderbroek aan de billen weer huiswaarts moest keren. Gelukkig voor hem bracht de verlate trouwe achterban zijn tas mee, waardoor heel MVV’58 zich met een opgelucht hart kon opmaken voor de wedstrijd.

Harde wind invloed op de wedstrijd
Nadat we in de fraaie kantine het programmaboekje hadden doorgebladerd (complimenten voor de razende VVAC-reporter die zijn huiswerk over MVV’58 in de voorbeschouwing had gedaan!) was het tijd voor de jonge arbiter Ouwerkerk om te fluiten voor de start van de wedstrijd. VVAC was even de betere, maar moest dit overwicht al snel aan MVV’58 laten. Het aanvallende spel van MVV’58 zorgde dan al snel voor kansen op de voorsprong. In de 17e minuut kopte Berry van Waarden een bal goed in, helaas wist de keeper deze net over te tikken. Niet veel later werd het dan toch 1-0 uit een penalty van Giel Grandia nadat Patrick van de Hurk in de 16 onderuit was gehaald.

MVV’58 was heer en meester en kwam 5 minuten later op de dikverdiende 2-0. Vanuit zijn ooghoeken had Berry het halve toekijkende dameselftal gespot en hij besloot zich dan ook maar gelijk uit te sloven. Met een geweldige actie speelde hij zich helemaal vrij en liet de keeper voor de tweede keer vissen.

Zuur
VVAC was klaar voor de sloop, maar het tegenovergestelde gebeurde. MVV’58 was de controle volledig kwijt en met twee knullige goals in nog geen 5 minuten was het zomaar 2-2. Een onschuldige vrije trap plofte dankzij de wind achter Rick van Ginkel, Patrick en Dominic Comerford moesten twee minuten later tweemaal een bal van de lijn halen en een minuut later krulde VVAC een corner ineens binnen voor de 2-2. Extra zuur omdat VVAC tot dusver met de harde wind in de rug nog geen kans had weten te creeëren.

Vlak voor rust herstelde MVV’58 gelukkig weer de voorsprong dankzij een vrije trap van Menno van de Brink die binnen werd geschept door Remco. We mochten echter niet klagen toen de bal in de 42e minuut op de arm van Bertold van der Meijden leek te komen en de scheids liet doorspelen. Vaak zou zo’n bal op de stip zijn gegaan.

VVAC en MVV’58 ontsnappen
In de tweede helft bleef het beeld lange tijd hetzelfde. De toeschouwers zaten te verkleumen van de kou en MVV’58 miste kans op kans om afstand te nemen van VVAC. Degene die nog stonden te wachten op een broodje bal uit de snackbar van de kantine misten amper 20 seconden in de tweede helft het schot van Berry die rakelings voorlangs ging. Met twee ballen op de paal waren Robin Jager en Berry het dichtste bij een doelpunt. Aan de overkant raakte VVAC ook een keer het houtwerk.

Kantelpunt van de wedstrijd was de rode kaart voor invaller Robbert van Eck 12 minuten voor tijd. Volgens het NS Spoorboekje viel het allemaal wel mee met de timing van de tackle, maar de scheidsrechter oordeelde anders zodat Robbert na een kwartier al de lekkere warme douche kon opzoeken. Met een man minder konden de mannen uit Meteren de boel nog aardig tegenhouden, maar in de 89e speelde een VVAC-er zich aardig vrij en kon de 3-3 binnenknallen.

Diep in blessuretijd leek het drama helemaal compleet toen de bal op de stip belandde. Met een prachtige redding tikte Rick de bal uit de hoek waarna de scheids besloot dat het genoeg was geweest.

Uiteindelijk wist niemand echt of we nou blij moesten zijn met een punt. We hadden de wedstrijd veel eerder moeten beslissen met misschien wel 5-2, maar aan de andere kant hadden we in de slotseconden met een 4-3 nederlaag naar huis kunnen gaan.

Volgende week komt Brakel op bezoek in Meteren. Na de nederlaag in Brakel zullen we er alles aan doen om de punten thuis te houden. Tot volgende week

Bekijk hier de foto,s en een filmpje dat onze Rick van Ginkel d epenalty stopt.  http://www.regio-voetbal.nl/wedstrijdverslag/mvv58-gemengde-gevoelens-na-gelijkspel-tegen-vvac

Reviews

  • Total Score 0%
User rating: 20.00% ( 1
votes )