.
.

Vrouwen MVV’58 winnen ook hun 2e bekerwedstrijd


De bekerwedstrijd tegen ASH werd ook gewonnen. Het werd een wedstrijd met twee gezichten. De eerste helft was duidelijk voor MVV. De Meterense vrouwen scoorden 4 maal. In de tweede helft kwam ASH goed terug. Maar de dames uit Hellouw kwamen niet verder dan één doelpunt.

Door de hevige regenval was het in eerste instantie de vraag of de wedstrijd wel door zou gaan. Maar uiteindelijk werd het veld goedgekeurd en daardoor speelden de vrouwen van MVV’58 voor het eerst op het nieuwe kunstgras.

MVV’58 begon net zoals vorige week weer sterk en fel aan de eerste helft. Dit werd al in de 7e minuut beloond met een doelpunt van Inge Buijs uit de pass kreeg van Heleen van Eck. De dames van ASH kregen geen kans om aan voetballen te komen.

Inge maakte in de 21e minuut haar tweede naar een goede pass van Evelien Smits. Kort daarna beloonde Hiske Hol haar goede spel door de 3-0 te scoren na een assist van Mariska Verweij. Het laatste doelpunt van MVV was een eigen doelpunt van ASH. Net voor rust kreeg Inge Buis nog de kans om een hattrick te scoren, maar ze schoot net naast.

De tweede helft was een compleet andere wedstrijd dan de eerste helft. MVV’58 VR1 speelde paniekvoetbal. De bal ging alle kanten op en niemand was aan het voetballen. Dit zorgde voor veel onrust. De dames van ASH kregen hierdoor meer kansen. Ze zetten steeds meer druk en kregen een paar kansen. Uiteindelijk maakten ze in de 70e minuut de 4-1.

Al met al een goede overwinning. De eerste helft was goed, maar de tweede helft was een rommeltje. Hier zit nog ruimte voor verbetering.

Doelpuntenmakers:Inge Buijs(2) en Hiske Hol