.
.

Vrouwen MVV’58 verliezen eerste competitiewedstrijd


Afgelopen zaterdag hebben onze dames de eerste competitiewedstrijd en tegen Well met 4-3 verloren. Aniek van Wijk scoorde alle drie de doelpunten. De scheidsrechter had een dubieuze hoofdrol.

De selectie was niet compleet, maar toch hadden de Meterenrse vrouwen alle vertrouwen in een goede afloop. Ze wisten vooraf dat Well een geduchte tegenstander zou worden en dat bleek ook waar te zijn.

De eerste helft begon de blauwzwarten niet scherp en dus niet goed. Aan de zijkanten en met name de linkerkant werd MVV constant overlopen. Ze konden hier geen grip op te krijgen. Ondanks het slechte spel kregen de vrouwen uit Meteren toch kansen. Zo kregen Djulita en Mariska kansen vanuit de corner.

Uiteindelijk scoorde Well terecht de 1-0, een goede actie van hun rechtsvoor. Kort daarna  schoten ze netjes een penalty binnen, 2-0. Wat een domper voor onze overdwarse dames. Ze moesten nu echt uit een ander vaatje gaan tappen om nog iets van de wedstrijd te maken.

Tijdens de rust werd er veel gezegd en zijn er wat positionele aanpassingen gemaakt om ervoor te zorgen dat we de stand nog konden omdraaien. Dit was geen verkeerde zet, want MVV kreeg meer aanvalsdrang en had het betere van het spel.

Meteren dacht erg snel te scoren maar dit werd dubieus afgevlagd. Kort hierna scoorde Aniek toch de anschlusstreffer. Alles was nog mogelijk!! De neuzen stonden weer dezelfde kant op en door vechtlust werd MVV beter en beter. Toch was het Well dat scoorde. Maar aan dit doelpunt zat een luchtje, want volgens onze grensrechter stond de speelster 3 meter buitenspel, De scheids liet het spel gewoon doorgaan.

De Meterense vrouwen waren deze klap nog niet te boven en voordat we het wisten stond het 4-1 voor Well. Toch geloofde onze dames er nog een beetje in werden ze weer sterker, zo scoorde we de 4-2 en 4-3 allemaal door Aniek na twee goed uitgespeelde aanvallen. De 4-4 hing in de lucht maar met name de scheidsrechter stond dit niet toe.

Al met al valt er nog veel te verbeteren voor MVV’58, maar de vechtlust na de 4-1 was er nog en dat is toch nog iets positiefs. Nu op naar zaterdag waar WNC thuis op ons wacht, de dames hebben iets recht te zetten dus kom kijken om 12:30.

Doelpunten:

3x Aniek van Wijk