.
.

Negenklapper voor de vrouwen van MVV’58


Met een 9-1 overwinning op WNC hebben de vrouwen van MVV’58 zich gerevancheerd van het ongelukkig verlies van vorige week. Inge Buis en Hiske Hol scoorden beiden drie keer. Aniek van Wijk (2) en Amanda van Schijndel maakten het negental vol.

MVV’58 begon meteen fel aan de wedstrijd en dit resulteerde in kansen in de eerste minuten. In de 3e minuut was het al raak. Na een voorzet vanaf rechts schoot Amanda van Schijndel de bal in de rechterhoek, 1-0.

Hierna werden de dames van WNC wat gevaarlijker en kregen ze een paar kansen. In de 17e minuut schoot Hiske Hol net naast na goed doorzetten van Djulita den Dekkert. Twee minuten laten was het dan toch raak. Aniek van Wijk scoorde de 2-0 na een diepe bal van Inge Buis. Inge maakte zelf de 3-0 na een assist van Jonne de Haas.

In de 36e minuut maakt Hiske Hol na een strakke voorzet van Aniek haar eerste doelpunt, 4-0. Het laatste gevaar van de eerste helft kwam van WNC door een vrije trap, maar deze ging naast. Het laatste kwartier van de eerste helft was rommelig. Pas als MVV58 haar eigen spel speelde en de combinaties opzocht, ging het goed en kwamen de doelpunten.

De tweede helft ging het druk zetten hen het scoren weer verder. Hiske en Inge schoten al snel de 5 en 6-0 binnen. En in de 59e minuut zagen we de herhaling van het vierde doelpunt. Aniek van Wijk werd weer diep gestuurd door Inge Buijs, Aniek gaf de bal weer strak voor en Hiske Hol scoorde de 7-0.

In de 64 minuut stond de Meterense verdediging niet goed waardoor WNC het enige tegendoelpunt scoorde. Hierna waren er kansen over en weer maar het slotakkoord was voor MVV. Nadat de Waardenburgse keepster een schot van Inge niet goed kon verwerken, was Aniek er als de kippen bij om de 8-1 in te schieten. Een minuut voor tijd zet Inge Buis de eindstand 9-1 op het bord door van afstand te scoren.

Al met al een goede wedstrijd met een mooie uitslag voor de dames van MVV’58. Wanneer Meterense vrouwen hun eigen spel spelen, maken ze makkelijk doelpunten. Het goede voetbal moet volgende week een vervolg krijgen. Dan speelt MVV in en tegen koploper Peursum.