.
.

MVV’58 1- Peursum 1 5-2


Na twee goede doordeweekse wedstrijden (7-2 winst tegen derdeklasser SSC’55 en een nipte uitschakeling in de EM-cup na penalty’s tegen DSC) was het weer tijd om de competitie te hervatten. Na het 3-0 verlies in Giessenburg was het tijd om wat zaken recht te zetten tegen Peursum en dat lukte vrij aardig.

Voor de onoplettende toeschouwer die niet wist of het vlaggenschip van de club nou uit of thuis moest spelen, was het antwoord al snel duidelijk. De pompende herrie inclusief discoverlichting uit kleedkamer 1 gaf al snel het antwoord: of er was hier onlangs een smerige Duitse nachtclub geopend of de blauw-zwarte mannen waren weer op het eigen sportpark Achterveld te bewonderen. Aangezien de kaartjesverkoper zijn post had ingenomen in het hokje bij de ingang van het complex, kon optie 1 snel weggestreept worden.

De mannen van trainer van Robin Berendsen begonnen ontspannen aan de bespreking. Het soepje van de gastvrouw was weer om de vingers bij af te likken, de poppetjes werden op de juiste positie geplaatst en keeper Rick van Ginkel wist welgeteld 0 uit 4 goede antwoorden te geven op wedstrijdsituaties die de trainer hem voorlegde. We hadden er zin in!

Zelfvertrouwen
Na de wedstrijdbespreking ging het gesprek eigenlijk al snel over één ding: de nieuwe voetbalschoenen van verdediger Remco Knoop. Deze robuuste verdediger had zich een paar blinkende kicksen aangemeten die zelfs voor een watervlugge vleugelflitser á la Ronaldo nog too much waren geweest. Naar eigen zeggen gaven deze nieuwe stappers hem meer zelfvertrouwen en tegen een ploeg als Peursum was dat uiteraard nooit verkeerd!

Dat het hele team barstte van het zelfvertrouwen bleek toen de stand binnen een kwartier op 2-0 in het voordeel van de blauw-zwart hemden stond. Bertold van der Meijden wist in de 6e minuut met een mooie voorzet Giel Grandia te bereiken die zijn tegenstander wegkapte en de bal mooi in de verre hoek wist te krullen. Nog geen 3 minuten later gooide Menno van den Brink een ingooi op de penaltystip waarbij Cas Wilpstra helaas net tekort kwam om de bal binnen te tikken. Geruchten gaan dat Menno een kleine maand geleden eigenhandig de Tesla van Elon Musk de ruimte in heeft geslingerd!

Het eerste wapenfeit van Peursum kwam niet veel later met een schot voorlangs, maar nog voordat Peursum met de ogen kon knipperen lag de bal er aan de andere kant al in. Het was wederom Bertold die een fantastische pass verzond over de linkerkant van het veld. De volledig vrije Jacco de Leeuw kon eenvoudig de achterlijn halen waarna het voor Berry van Waarden een koud kunstje was om de 2-0 binnen te schieten.

Na wat kansjes over een weer kwam Peursum toch vrij makkelijk terug in de wedstrijd. Een onschuldige bal werd door de scheidsrechter beoordeeld als hands net buiten het strafschopgebied. De Meterense muur en Rick bleven op één lijn staan waardoor Peursum simpel de 2-1 in de benedenhoek konden noteren. MVV’58 liet zich gelukkig niet gek maken en met een vrije trap van Giel onderkant lat mocht Peursum blij zijn dat de score voor rust niet groter was dan de 2-1.

Bal in de kruising
Na rust was het weer MVV’58 die aanvallend de lakens uitdeelde en het waren ook de verdedigers die hier een groot aandeel in hadden. Als de politie op snelheid stond te controlen, dan was rechtsback Dave de Baar regelmatig de sigaar geweest en de andere back, Jacco, wist met zijn uitschuifbare benen 100 meter te overbruggen in 3 stappen. Een opgejaagde antilope op de savanne zou het waarschijnlijk afleggen tegen deze mannen!

Nadat Giel in 46e minuut na rust bijna de stand op 3-1 had gebracht, was het in de 52e minuut dan toch raak. Wie anders dan Giel joeg de bal snoeihard prachtig in de kruising! De eeuwige glimlach van Giel en de ouderwetse jaren ’70 fistpump waren misschien nog wel mooier dan de goal zelf. Het leek een eenvoudige middag te worden, maar MVV’58 bracht zich 25 minuten later toch weer onnodig in de problemen. Na matig verdedigen kwam Peursum terug op 3-2, terwijl ze de hele tweede helft voetballend weinig hadden laten zien.

De laatste 10 minuten werd Peursum alsnog op een dikverdiende ruime nederlaag getrakteerd. Invaller Robin Jager gaf een mooie steekbal op Berry die met een mooie actie achter zijn standbeen zijn tegenstander het bos instuurde en de 4-2 binnenschoof. De directe tegenstanders van Berry en Giel hebben we na afloop naar buiten moeten begeleiden nadat de arme jongens 90 minuten lang dol waren gedraaid! Het slotakkoord was voor Robin Jager die met zijn 1e competitiegoal de eindstand op 5-2 zette.

Volgende week beginnen we de derde periode tegen het sterke VVAC. In de huidige vorm en het relatief makkelijkere programma (we krijgen alleen nog VVAC en Arkel uit de top 5) kan dit nog een hele leuke periode worden! Tot volgende week!

(verslag: MVV’58

Reviews

  • Total Score 0%
User rating: 0.00% ( 0
votes )