.
.

MVV’58 1 – Kerkwijk 1 4-1


MVV’58 pakt Kerwijk na rust in

Vanuit de diepe, groene jungles van Sri Lanka is uw trouwe reporter van MVV’558 na een maand weer teruggekeerd in de Outback van Meteren. Betekend een maand lang radiostilte op sportpark Achterveld dat er dan niks gebeurt op de burelen van MVV’58? Integendeel! Er werd gewonnen, verloren en als kers op de taart een periode verspeeld. Vandaag speelden we dan ook voor Jan met de korte achternaam tegen Kerkwijk. Desondanks waren we blij dat we weer een zaterdag onze snor bij vrouwlief konden drukken. We hadden er zin in!

De lokale busjes in Sri Lanka hadden veel weg van een volgepakte tribune van MVV’58. Voor een habbekrats zit je opeengepakt tegen een oudere, bezwete man met een grote snor die ongemerkt op je schouder in slaap gesukkeld is. Ahh het vertrouwde gevoel van thuis! De rood geslagen billen van het pak slaag vorige week tegen Unitas kleurde weer babyroze, zodat de trouwe supporter pijnvrij kon plaatsnemen op de oncomfortabele houten bankjes voor de wedstrijd tegen Kerkwijk. De sportieve trots van de gemeente Geldermalsen moest het doen zonder een aantal sterkhouders van het elftal: Patrick van de Hurk zat een schorsing uit, Menno van den Brink is nog geblesseerd en Berry van Waarden begon niet helemaal fit op de bank.

Gemiste kansen

De huis-dj van vandaag gaf het zonovergoten sportcomplex een verrassend exotisch tintje door de warming-up te begeleiden met vervlogen hits van rapper Def Rhymz. Nadat de laatste deuntjes van Doekoe uit de speakers brulde was het om 15:00 uur stipt tijd om te beginnen. Zoals wel eerder dit seizoen was de eerste helft niet om aan te zien en vergaten de mannen uit Meteren al meerdere keren te scoren. Het eerste kansje was voor Kerwijk en al vrij snel daarna was een kopbal van Remco Knoop niet scherp genoeg. MVV’58 speelde slordig en kwam na verkeerd instappen op buitenspelval op een 1-0 achterstand. Het was voor de spits van Kerkwijk dan ook een koud kunstje om 1-op-1 tegenover keeper Rick van Ginkel de score te openen.

Vooral Giel Grandia en Remco hadden hierna pech dat of de lat of de keeper van Kerkwijk in de weg lag. Aan de overkant had Kerkwijk op 2-0 kunnen komen, ware het niet dat de voorzet vanaf rechts door de spits met de knie werd weggewerkt. Een wijze supporter op de tribune wist het waterdicht samen te vatten: “Een bal op zakhoogte is nooit een goal.” Klopt als een bus!

Hoge score in de tweede helft

Na 45 minuten vond de scheids het mooi geweest en konden de toeschouwers zich naar de jaarmarkt haasten op het terras van de kantine. Hoogtepunt van deze wedstrijd tot nu toe waren de broodjes shoarma van €3,50 (waar koop je het nog voor die prijs!) die dan ook gretig aftrek vonden. Met een broodje in de hand en een zonnebril op de neus kon de tweede helft pas echt goed van start gaan! De mannen van Robin Berendsen hadden duidelijk een donderspeech gehad en begonnen fel aan de tweede helft. In de 50e minuut had Giel al de 1-1 achter de doelman gewerkt en drie minuten later prikte invaller Dico van Driel de 2-1 binnen. Dominic Comerford, die op zijn tweede paar nieuwe wondersloffen in twee weken aan het spelen was, raakte een afgeslagen bal half maar gelukkig stond Dico op de goede plek om het laatste zetje te geven. Kerkwijk leek het wel prima te vinden in de warmte en werd dan ook niet echt meer gevaarlijk. Giel wist in de 66e minuut een bal nog net over te koppen waarna twee andere invallers de eindstand op het scorebord brachten. Berry werd binnen de lijnen gestuurd en hij had niet lang nodig om de handjes van de toeschouwers op elkaar te krijgen. Met een heerlijke trap stuurde hij de bal van grote afstand achter de kansloze keeper. De bal in de kruising was strakker dan de gemiddelde bezoeker van een techno-feest, hiervoor kom je naar sportpark Achterveld! De laatste invaller, Bart van Leeuwen, maakte kort voor tijd zijn eerste goal in MVV’58 1 en beloonde hiermee zijn goede invalbeurt.

Laatste uitwedstrijd

Met een 4-1 overwinning op zak werd het shoarma-afhaalpunt omgebouw tot een heus shotjesbar, waar een groot deel van de selectiespelers dan ook direct te vinden was om de felicitaties van de vele supporters in ontvangst te kunnen nemen! Volgende week staat de laatste uitwedstrijd tegen Zuilichem op het programma. De eerste wedstrijd tegen Zuilichem werd met 4-1 gewonnen, dus we hopen op wederom een mooi resultaat. Tot dan!

Reviews

  • Total Score 0%
User rating: 73.33% ( 3
votes )Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *